A hőn áhított pesto

2013 szeptember 25. | Szerző: |

 

 

mi készül itt?

mi készül itt?

IMG1994Talán évek teltek el, mire eljutottam odáig, hogy elkészítsem ezt a semmihez sem hasonlítható ízvilággal rendelkező mesés ételt. Mindig csak nézegettem mások blogjain és terveztem…valahogy azt hiszem tartottam tőle.

Idén nyáron sok fűszernövényem volt a kertben, és hát sajnos közelednek a hajnali fagyok, gondoltam felhasználom őket gyorsan, mielőtt meghalnának.

Én aprítóba tettem a növényeket, most kevés kakukkfüvet, nagy csokor bazsalikomot, szárazon pirított fenyőmagot, parmezánt. Megsóztam, löttyintettem rá gazdagon olívaolajat és beindítottam a masinát. Párszor leállítottam, kevertem egyet rajta és újra beindítottam.  Ha túl sűrű, ízlés szerint önthető bele olívaolaj, ki hogy szereti.

Legközelebb diót is teszek bele, most elfelejtettem.

Csodálatos ízű lett, leírhatatlan, én kötelezővé tenném a fogyasztását, mert egészséges, erőt, energiát adó.

Én csak a hűtőben tárolom egy lezárható kis üvegben.

Szeretjük megpirított rozskenyéren vagy grillezett csirkemellen egyaránt, de tettem már belőle afrikai harcsára is, amikor sült, de van, hogy csak kiveszek egy kiskanállal és mint Brad Pitt  a Meet Joe Black-ben a mogyoróvajat, élvezettel szép lassan elnyalogatom.

amikor elkészül...

amikor elkészül…

amiből elkészítettem :

– egy nagy csokor bazsalikom

– kis csokor kakukkfű (elhagyható)

– 10 dkg fenyőmag

– 10 dkg parmezán

– 1 dl olívaolaj

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsanna Debreczeny says:

    csodás…..ki fogom próbálni!

  2. Tebu Klingert says:

    Milyen csodál dolgokat tudsz Te Mónikám!

  3. Mónika Csík-Dakó says: (előzmény @Tebu Klingert)

    sok dolgot tanultam a nagyoktól, említenék pár nevet : Anyukám, Jamie Oliver, Nigella….. <3


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!