A hőn áhított pesto
2013 szeptember 25. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Talán évek teltek el, mire eljutottam odáig, hogy elkészítsem ezt a semmihez sem hasonlítható ízvilággal rendelkező mesés ételt. Mindig csak nézegettem mások blogjain és terveztem…valahogy azt hiszem tartottam tőle.
Idén nyáron sok fűszernövényem volt a kertben, és hát sajnos közelednek a hajnali fagyok, gondoltam felhasználom őket gyorsan, mielőtt meghalnának.
Én aprítóba tettem a növényeket, most kevés kakukkfüvet, nagy csokor bazsalikomot, szárazon pirított fenyőmagot, parmezánt. Megsóztam, löttyintettem rá gazdagon olívaolajat és beindítottam a masinát. Párszor leállítottam, kevertem egyet rajta és újra beindítottam. Ha túl sűrű, ízlés szerint önthető bele olívaolaj, ki hogy szereti.
Legközelebb diót is teszek bele, most elfelejtettem.
Csodálatos ízű lett, leírhatatlan, én kötelezővé tenném a fogyasztását, mert egészséges, erőt, energiát adó.
Én csak a hűtőben tárolom egy lezárható kis üvegben.
Szeretjük megpirított rozskenyéren vagy grillezett csirkemellen egyaránt, de tettem már belőle afrikai harcsára is, amikor sült, de van, hogy csak kiveszek egy kiskanállal és mint Brad Pitt a Meet Joe Black-ben a mogyoróvajat, élvezettel szép lassan elnyalogatom.
amiből elkészítettem :
– egy nagy csokor bazsalikom
– kis csokor kakukkfű (elhagyható)
– 10 dkg fenyőmag
– 10 dkg parmezán
– 1 dl olívaolaj
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
csodás…..ki fogom próbálni!
örülök, aztán számolj ám be!!
Milyen csodál dolgokat tudsz Te Mónikám!
sok dolgot tanultam a nagyoktól, említenék pár nevet : Anyukám, Jamie Oliver, Nigella….. <3