Hummusz, ahogy én készítem

2013 szeptember 25. | Szerző: |

krémes humusz

krémes humusz

A hummusz, egek, amikor először kóstoltam, azt hittem soha többet nem ehetek ebből a csodás ízű ételből.  Angliában töltöttünk el pár napot távoli rokonoknál, ők készítették el számunkra egy reggel. Kiderült ők eszik néha tésztával vagy magában, esetleg pirítósra kenve vagy akárhogyan, de sokszor eszik.

Nos, ahogyan én készítem:

Aprítógépbe teszem a csicseri konzervet (nem főzögetem a száraz csicseriborsót, sokáig is tart, és az íze sem különbözik sokban ), szórok rá sót, löttyintek egy kis olívaolajat bele, köményt szórok bele (szigorúan őröltet), egy kanál joghurtot, teszek bele 1 bő evőkanál szezámpasztát, – tahinit – csorgatok bele 1-2 evőkanál citromlevet – frissen facsarva – 1 gerezd fokhagyma (olykor elhagyom) és máris indulhat az aprító művelet.

Pár percig keverem a géppel, leállítom, megkeverem, újra elindítom, amíg homogén krémet nem kapok.

humusz4

elegánsan

Ami szükséges hozzá, hogy elkészítsd:

– 1 doboz csicseriborsó konzerv

– tahini

– fokhagyma

– 1-2 ek.joghurt

– olívaolaj

– őrölt köménymag

– só

önálló ételként is megállja a helyét, de húsok mellé is kiváló

önálló ételként is megállja a helyét, de húsok mellé is kiváló

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!