Sült zöldségek kalamata dippel

2013 szeptember 26. | Szerző: |

sütésre várva

sütésre várva

Mostanában kicsit vágyott a bensőnk a könnyebb ételekre, így ma gondoltam egyet és bedobtam pár – minden otthonban előforduló – zöldséget kis időráfordítással, annál nagyobb sikerrel.

A zöldségeket összedaraboltam, sajnos nem fértek egy kerámia tepsibe, – amihez ragaszkodom, mert ebből minden kicsusszan, nem úgy, mint a gáztepsiből például – így begyömöszöltem egy pizzasütő teflont is mellé.

Szedtem a kertből kakukkfüvet és só társaságában a zöldségekre szórtam. A sózásból a sütőtököt kihagytam. Pár gerezd fokhagymát is beledobáltam és egy egész fejnek lecsippentettem a végét és azt is odabiggyesztettem. Az egészet meglocsoltam 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal és betoltam a sütőbe.

Amikor megsültek, a fokhagymákat érdemes hagyni, mert megsütik az ujjunkat ghrr, nekem sikerült…szóval, kipréseltem a gerezdeket, simán ki lehet nyomni a héjból, összetörtem villával, meglocsoltam az olajjal, belezuttyantottam joghurtot, utánsóztam, bors, 1 ek. kalamatát is beletettem, és kikevertem krémesre. Szerintem simán jó lehet  aprítóval is, botmixerrel is, de nem volt kedvem előszedni, így is tökéletes lett.

1 órát ütöttem 180 fokon, aztán rápörrentettem grillezővel, hogy kapjon egy kis színt, ez plussz 10 percet jelentett még.

Mivel csodálatos őszi nap volt, kint ebédeltünk, a nap sugarai átmelegítették a hátunkat és a lelkünket.

 

 

...és végre megsültek

…és végre megsültek

 

Amire szükséged lesz :

– sütőtök

– hagyma

– krumpli

– sárgarépa

– fokhagyma

– kakukkfű

– só

-olívaolaj

a megsült fokhagyma

a megsült fokhagyma

Dip :

– sült fokhagyma

– olívaolaj (2-3 ek.)

– kalamata (feketebogyó pasta) – elhagyható vagy helyettesíthető apróra vágott olívabogyóval

– joghurt (fél pohár)

– só

– bors

 

a kipréselt fokhagyma

a kipréselt fokhagyma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tálalva

tálalva

 

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dakó Gabriella says:

    Ez kedvenc lesz nálunk… már látom! 🙂 Böjt után ezzel debütálok a Családnál. 🙂

  2. Mónika Csík-Dakó says: (előzmény @Dakó Gabriella)

    a diphez szívesen adok egy kiskanál Kalamata masszát 🙂

  3. Dakó Gabriella says:

    Hálás köszönettel elfogadom. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!