Sült zöldségek kalamata dippel
2013 szeptember 26. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Mostanában kicsit vágyott a bensőnk a könnyebb ételekre, így ma gondoltam egyet és bedobtam pár – minden otthonban előforduló – zöldséget kis időráfordítással, annál nagyobb sikerrel.
A zöldségeket összedaraboltam, sajnos nem fértek egy kerámia tepsibe, – amihez ragaszkodom, mert ebből minden kicsusszan, nem úgy, mint a gáztepsiből például – így begyömöszöltem egy pizzasütő teflont is mellé.
Szedtem a kertből kakukkfüvet és só társaságában a zöldségekre szórtam. A sózásból a sütőtököt kihagytam. Pár gerezd fokhagymát is beledobáltam és egy egész fejnek lecsippentettem a végét és azt is odabiggyesztettem. Az egészet meglocsoltam 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal és betoltam a sütőbe.
Amikor megsültek, a fokhagymákat érdemes hagyni, mert megsütik az ujjunkat ghrr, nekem sikerült…szóval, kipréseltem a gerezdeket, simán ki lehet nyomni a héjból, összetörtem villával, meglocsoltam az olajjal, belezuttyantottam joghurtot, utánsóztam, bors, 1 ek. kalamatát is beletettem, és kikevertem krémesre. Szerintem simán jó lehet aprítóval is, botmixerrel is, de nem volt kedvem előszedni, így is tökéletes lett.
1 órát ütöttem 180 fokon, aztán rápörrentettem grillezővel, hogy kapjon egy kis színt, ez plussz 10 percet jelentett még.
Mivel csodálatos őszi nap volt, kint ebédeltünk, a nap sugarai átmelegítették a hátunkat és a lelkünket.
Amire szükséged lesz :
– sütőtök
– hagyma
– krumpli
– sárgarépa
– fokhagyma
– kakukkfű
– só
-olívaolaj
Dip :
– sült fokhagyma
– olívaolaj (2-3 ek.)
– kalamata (feketebogyó pasta) – elhagyható vagy helyettesíthető apróra vágott olívabogyóval
– joghurt (fél pohár)
– só
– bors
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ez kedvenc lesz nálunk… már látom! 🙂 Böjt után ezzel debütálok a Családnál. 🙂
a diphez szívesen adok egy kiskanál Kalamata masszát 🙂
Hálás köszönettel elfogadom. 🙂