zöldséges tojás, más néven rántotta

Szerencsés vagyok, hogy kimegyek a kertbe, és még mindig akad koktélparadicsom és cukkini is. Már reggel éhesen ébredtem, ami igazán nem jellemző rám, de hát ugye nem egyedül élek és ők is éhesek, valamit csak az asztalra kell tennem!

Letépkedtem pár apró paradicsomot, lecsippentettem egy-két  zsenge férfi mutatóujjnyi cukkinit és szaladtam a kis konyhámba izgatottan, hogy na majd ebből, ebből alkotok gyorsan valamit  a korgó pocakjainknak.

Teflon serpenyőt szedtem elő, belelöttyintettem az aranyló olívaolajat és beletettem a megmosott cukkini és paradicsom sereget tetszés szerint feldarabolva. Hagytam szörtyögni kicsit.

cukkinik és paradicsomok

Nem vártam meg, hogy a paradicsom elússzon, a cukkini pedig tocsogóssá váljon, de színt azt kaptak a közepes lángtól.

Aki puhábban kedveli, hát hagyja, ahogyan szereti enni, ahogyan szimpatikus a szemének, szájának, nincsenek itt szabályok!

Szóóval, amikor szimpatikussá vált a zöldség, akkor kicsit sóztam, kicsi oreganóval hintettem meg és ráütöttem 2 tojást felverve. Átsütöttem, és a legvégén mozzarellát tépkedtem a tetejére, ami szép lassan ráolvadt. Meghintettem édes pirospaprikával, letelepedtünk köré,  rozskenyérrel ettük és töröltük ki a tányért.

 

 

rántotta rozskenyérrel, piros édes paprikával meghintve

 

Amire szükség lehet:

– egy közepes cukkini vagy 2 kis ujjnyi darab

– 5-6 koktélparadicsom ( vagy közepes méretűből 1 db)

– olívaolaj

– 2 tojás

– só, pirospaprika

– sajt (én mozzarellát használtam)

Címkék:
Tovább a blogra »