A mindenki által imádott palacsinta

Nos, ha nálunk minden nap ez lenne a reggeli, ebéd, uzsonna….akkor sem unnának rá. Úgy gondoltam kicsit egészségesebbé varázsolom számukra, hátha elfogadják. Volt lázadozás, de ha azt mondtam ez ugyanaz már amit megszoktak, örültek. Hmm.

mákos és házi baracklekváros palacsinta

 

A liszteket, zabpelyhet, sütőport, sót a tálba szórtam, ráütöttem a  tojásokat, beleöntöttem a folyadékokat és kevertem, kevertem, amíg ki nem fulladtam. Nem tettem bele cukrot, szerintem felesleges, édes íznek ott vannak a töltelékek. Hagytam állni a hűtőben másfél órát, mindenképpen jót tesz neki ha pihen egyet sütés előtt, duzzadjanak csak a szemek. Cseppnyi olaj kell a sütéséhez, van aki belekeveri a tésztájába, én most nem.

Az ízesítés pedig lehet bármi, szeretjük lekvárokkal, elmaradhatatlan a Nutella, de ott a barna cukros mák, fahéjas cukor, juharszirup, de tehetünk bele tejfölt reszelt sajttal is. Kinek mit kíván a pocakja.

Valahogy számomra sokkal könnyebb volt sütni, mint  a hagyományos tésztájú palacsintát. Bár az új serpenyőmben csak úgy rohangál összevissza  tészta, ki és be, fel és le.

bármivel ízesíthetőek

várakoznak a palacsinták

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beszerzésre várók:

– 20 dkg liszt (kukoricaliszt 2ek., rozsliszt, durvára tört zabpehely, zabkorpa, fehér rozsliszt)

– 6 tojás

–  4.5 dl  1.5-ös tej

– kevés víz

– 2 tk.sütőpor

– csipet só

– cseppnyi olaj

Címkék: ,
Tovább a blogra »