Őszi ölelés – a nem túl népszerű lencse egytál

2013 október 2. | Szerző: |

Mindig nézegettem a boltban, hiszen olyan kis szürke egér, de a csomagolása azért felhívta rá a figyelmemet, meg hát a kesudió közelében lapult, na de a családomból sem árad a rajongás felé…aztán elhoztam. Sokáig aztán a polcon nézegettem, azután egy szép üvegbe öntöttem.Vártam.

Kerestem recepteket, de egy nap hirtelen 5lettől vezérelve nagyon átöblítettem, – fél csomagnyit,- belezuttyantottam a csinos Ikeás kis fazekamba és kevés vizet aláöntve, – épp’  hogy ellepje,-  elkezdtem nagy lángon forrásig, utána kis lángon főzni. Beledobtam egy gerezdnyi fokhagymát késéllel, természetesen a héja nélkül, összeroppantva.

már a tálkában gőzölög a lencse

már a tálkában gőzölög a lencse

Főztem kb.50 percet, közben tettem bele sót, akár kis ételízesítőt is lehet. 2-3 ek.-nyi lecsóval ízesítettem,(előző napról maradt, tojás nélküli)  egy kis paradicsom sűrítmény bele, és mééég fokhagyma.  A vizet néha pótoltam, kb. egyujjnyi legyen mindig a lencsén. Addig kell főzni, természetesen, amíg puha nem lesz a lencse. Akkor én még szétzúzott fokhagymával utánízesítettem, kis só és bors is, aztán elzártam. Akkor beledobtam két kisebb babérlevelet és fedőt rátéve, hagytam pihenni. Rozskenyérrel ettük, petrezselyemmel megszórva. (ami lemaradt a képről) Én még egy kiskanál tejfölt is el tudnék képzelni rá vagy joghurtot.

A családomnak ízlett, remélem nálatok is beválik!

 

Amit vásárolj hozzá:

– lencse

– fokhagyma

– 2-3 ek paradicsom sűrítmény (kis dobozos)

– kész lecsó (házi a legfinomabb)

– só

– bors

– friss kenyér

 

finooom lencse

finooom lencse

tálalva a lencseség

tálalva a lencseség

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!