Őszi ölelés – a nem túl népszerű lencse egytál
2013 október 2. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Mindig nézegettem a boltban, hiszen olyan kis szürke egér, de a csomagolása azért felhívta rá a figyelmemet, meg hát a kesudió közelében lapult, na de a családomból sem árad a rajongás felé…aztán elhoztam. Sokáig aztán a polcon nézegettem, azután egy szép üvegbe öntöttem.Vártam.
Kerestem recepteket, de egy nap hirtelen 5lettől vezérelve nagyon átöblítettem, – fél csomagnyit,- belezuttyantottam a csinos Ikeás kis fazekamba és kevés vizet aláöntve, – épp’ hogy ellepje,- elkezdtem nagy lángon forrásig, utána kis lángon főzni. Beledobtam egy gerezdnyi fokhagymát késéllel, természetesen a héja nélkül, összeroppantva.
Főztem kb.50 percet, közben tettem bele sót, akár kis ételízesítőt is lehet. 2-3 ek.-nyi lecsóval ízesítettem,(előző napról maradt, tojás nélküli) egy kis paradicsom sűrítmény bele, és mééég fokhagyma. A vizet néha pótoltam, kb. egyujjnyi legyen mindig a lencsén. Addig kell főzni, természetesen, amíg puha nem lesz a lencse. Akkor én még szétzúzott fokhagymával utánízesítettem, kis só és bors is, aztán elzártam. Akkor beledobtam két kisebb babérlevelet és fedőt rátéve, hagytam pihenni. Rozskenyérrel ettük, petrezselyemmel megszórva. (ami lemaradt a képről) Én még egy kiskanál tejfölt is el tudnék képzelni rá vagy joghurtot.
A családomnak ízlett, remélem nálatok is beválik!
Amit vásárolj hozzá:
– lencse
– fokhagyma
– 2-3 ek paradicsom sűrítmény (kis dobozos)
– kész lecsó (házi a legfinomabb)
– só
– bors
– friss kenyér
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: