Túrós pite almával, a vígasztaló hétindító

kisült az almás túrótorta

Minden hétfő reggel olyan…nyomasztó…szomorú, de semmiképpen sem vidám. Álmos arcocskák, nyűgös kis hangok vagy néma csend, aztán csukódik az ajtó és elkezdődik a hét. Pár hete azt gondoltam, ha finom illatokra, melegre érkezik haza a kis családom, akkor mindez felvidítja őket. Lehet benne valami…

A  facebook  dobta fel egyik nap ezt a receptet, a Kifőztük oldalán. Almám volt itthon, túróm a hétvégi piacozásból, hát belevágtam. Végtelenül egyszerű sütemény, emellett csodálatosan finom.

A tészta hozzávalóit összegyúrtam  és egy szeretet-formába nyomkodtam. A túrós krémet is összekevertem,  jó sok lett a kicsi formába.

tészta kész

 

a massza is belekerül a formába

 

az almaszeletek is elhelyezve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az almákat meghámoztam, és fényáteresztő vastagságúra szeletelve a pite tetejére rendezgettem – leshetsz a képről.

Sütőbe dugtam és 180 fokon kb. 35-45 percig sütöttem.

Hagytam hűlni, bár nem sokáig lehet bírni. Érdemes legalább 30 percig pihentetni, mert könnyebb szeletelni.

 

 

 

 

Amit be kell szerezned hozzá:

A tésztához

– 100 g liszt

– 5 dkg étkezési keményítő

– 4 dkg cukor

– 6 dkg vaj

– 1 kk. sütőpor

– 1  házi tojás

–  1kk. vanília

A túrós krémhez:

– ‘/2 kg  házi túró

– 2 evőkanál búzadara

– 1 tojás

– cukor ízlés szerint ( nyírfa cukrot használtam)

– vanília

– reszelt citromhéj

3-4 db közepes méretű alma

a kész pite a formában

 

 

még langyosan…

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »