Tofu, a gyors
2013 október 11. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Ééééés még mindig egészségesen étkezünk, egyrészt, mert jobb a közérzetünk azóta, másrészt, mert szeretnénk, ha majd a gyerekeink is ezt adnák át az övéiknek.
Hát újra eljött egy este, amikor az az éhséggel kézen fogva ránk tört és követelőzött . Akkor döntöttem a tofu mellett.
A füstölt tofut 1 cm-es kis játékos kockákra vágtam és kevés olívaolajon sütni kezdtem, de közben szórtam rá borsot, sót és egy evőkanál szójaszószt. Hagytam pirulni, olykor megkevertem. Amikor színt kapott, kiszedtem egy kis tálba.
Galambbegy-salátát, vagy más néven madársalátát halmoztam a tányér közepére. Kápiából karikákat vágtam, azokat is ráhelyeztem, aztán 8 db cukkinikarikát a tofu olaján megpörrentettem, paradicsomot szeleteltem, uborkát is , szépen elrendezgettem. Íme:
Ami szükséges hozzá (ízlés és éhség szerint variálható a mennyiség):
– galambbegy-saláta ( Tesco)
– cukkini
– füstölt tofu (Tesco)
– uborka
– fürtös paradicsom
– 1-2 kápia paprika
– olívaolaj
– szójaszósz (Tesco)
– só
– bors
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: