Túrós pite ünnepivé varázsolva

2013 október 16. | Szerző: |

Anyukám névnapjára virradtunk, így aztán gondoltam – mivel mindenki rajong a családban az édességekért – valamit sütni kellene csak úgy az ajándékok kíséreteként. Természetesen agyaltam mindenféléről, bámultam a neten a süteményes képeket, aztán egy új barátkozás alatt kaptam ezt a receptet, és kicsit megváltoztatva – de csak formájában és díszességében – elkészítettem. Duplán ünnepi lett, mert Anyukám névnapja az apropó, de egy különleges, új barátság is mindig szívet melengető számomra.

mesebeli diszkosz

mesebeli diszkosz

Végtelenül egyszerű a recept, én minden hozzávalót egy tálba pakolásztam, (tojásfehérje kivételével) összekevertem szép simára. a fehérjét habbá verve tettem bele a legvégén, óvatosan beleforgatva. Koszorú formába öntöttem és szépen lassan 175 fokon megsütöttem úgy 40 percig, de mindig leskelődtem,hogy nehogy megpörrenjen nagyon a teteje. Tűpróbát alkalmaztam amikor úgy láttam, lassan elkészül már. A formában is sül még kivétel után egy ideig, és túró lévén érdemes várni, hogy hűljön, mert dermed még.

A krémhez a fél csomag vaníliás pudingot egy bögre (2 dl) tejbe öntöttem, habverővel kevergetve felmelegítettem a tűzön. Amikor besűrűsödött, levettem és egy pohár sűrű joghurttal, egy evőkanál tejföllel lazítottam rajta. Reszeltem bele 1 kk.-nyi citromhéjat, pár csepp vaníliát, 2 ek. porcukrot és kikevertem,hogy teljesen sima legyen. Szépen elrendezgettem a süteményen, ne legyen túl folyós, úgy ügyeskedjünk  a joghurttal! A tetejére pakolásztam a csodás, nyarat idéző gyümölcsöket(fagyasztottak egyébként, kiolvasztva)  és kitettem a hidegre indulásig.

Örömöt okozó könnyű kis sütemény.

A koszorúhoz:

– 75 dkg házi túró

– 7 ek gríz

–  8 ek. nyírfa cukor (porcukor, kristály- ízlés szerint)

– 6 tojás

– 10 dkg olvasztott vagy puha vaj

– 2 csomag vaníliás cukor, én hiányában vanília sűrítményt tettem bele

– fél cs. sütőpor

– 1 citrom reszelt héja

– 1 doboz fagyasztott ( nyáron tilos!) piros vegyes gyümölcs

 

Vaníliás krém:

– 2 dl tej

– 1/2 csomag cukrozatlan vaníliás puding

– kis pohár natúr joghurt

– 1 ek. tejföl sűrítésként

– porcukor ízlés szerint

– vanília sűrítmény

– reszelt citromhéj

díszesen

díszesen

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!