Beselymesített sütőtök, pennével házasítva

2013 október 17. | Szerző: |

selymes penne

selymes penne

Reggel kinéztem az ablakon és elkeseredetten konstatáltam, megállíthatatlanul kezd elszunnyadni a természet. Az ősz mindig is valami szomorúságot árasztott magából, –  lehet, hogy csak számomra, – de minden évben ott él a remény bennem, most nem így lesz. Idén is így alakult, így kénytelen vagyok felvidítani magamat virágokkal – amiből ma bevásároltam mindenféle színekből és túlélő fajtákból – és hát itt van a  főzés, a test és lélek felmelegítése is….

Még pár hete láttam egy receptet és azóta vágyakoztam az ételre, Salt&Sugar oldalán, érdemes nézelődni nála is, finomabbnál finomabb ételek sorakoznak és várnak rátok ott is!

Maradt még egyik napról megsütött sütőtököm,-  ami előfordul az őszi napokban sűrűn – kikapartam a héjából. Egy kis darabka vajat melegítettem, megfuttattam rajta a zsályát, beletessékeltem a sütőtök belét, átmelegítettem. Reszeltem bele szerecsendiót, kis borsot őröltem, sóztam. Amikor jó meleg lett, beleöntöttem a tejszínt, mascarponét, lassan elvegyültek egymással, akkor kóstoltam, után sóztam és levettem a tűzről. Ez idő alatt kifőtt a 3színű penne, amit beleszedtem a masszába, hagytam, hogy a levéből is folyjon bele, csakis jót tesz neki.

Egy kis zacskós vegyes magvakból (Kalifa- fenyőmag, tökmag, napraforgó) álló csapatot a teflonba küldtem és lassan, kis lángon zsiradék nélkül  megpirítottam, ezt hintettem varázsporként  a kész műre és a számomra elmaradhatatlan zeller és petrezselyem levelet. Most előbbi volt itthon.

pirított magvak csücsülnek a tetjén

pirított magvak csücsülnek a tetején

Amire szükség van:

– 40 dkg penne (színeset használtam, Tesco, durum)

– 40 dkg sült sütőtök

– 3-4 ek.mascarpone (Tescos kiszerelés)

– 2 dl tejszín

– 1 ek.vaj

– só, bors, szerecsendió, zsálya

jó étvágyat!

jó étvágyat!

–  2-3 dkg vegyes mag

 

 

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dakó Gabriella says:

    Nyammmiiii! <3 Vasárnap megcsinálom! 🙂 Csak azért nem holnap, mert ma nálunk is penne volt. Igaz, kelbimbós, rakottas… de hát kétszer penne, egymás után…:)

  2. Dakó Gabriella says:

    Hmmm, meg is csinálom a hétvégén! 🙂 Csak azért nem ma, mert épp túl vagyunk egy kelbimbós pennén… 🙂

  3. Éva Demeterné says:

    Mónikám!
    Imádom,ahogy felvezeted a receptjeidet-olyan költőien fogalmazol hangulatokról,illatokról,kreativitásról,hogy mindenképp kiváncsivá teszed az olvasót:-)))

  4. Mónika Csík-Dakó says: (előzmény @Éva Demeterné)

    nagyon köszönöm a kedves szavaidat Évi !örülök, ha így érzed, gyere máskor is ! 🙂

  5. Ildikó Nagy says:

    Megcsinálom. Próbálom a sütőtököt becsempészni a lányok ételéba, mert megsütve nem eszik.

    Köszönöm 🙂

  6. Mónika Csík-Dakó says: (előzmény @Ildikó Nagy)

    bizony, nálunk is hasonló a cipő 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!