Beselymesített sütőtök, pennével házasítva
2013 október 17. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Reggel kinéztem az ablakon és elkeseredetten konstatáltam, megállíthatatlanul kezd elszunnyadni a természet. Az ősz mindig is valami szomorúságot árasztott magából, – lehet, hogy csak számomra, – de minden évben ott él a remény bennem, most nem így lesz. Idén is így alakult, így kénytelen vagyok felvidítani magamat virágokkal – amiből ma bevásároltam mindenféle színekből és túlélő fajtákból – és hát itt van a főzés, a test és lélek felmelegítése is….
Még pár hete láttam egy receptet és azóta vágyakoztam az ételre, Salt&Sugar oldalán, érdemes nézelődni nála is, finomabbnál finomabb ételek sorakoznak és várnak rátok ott is!
Maradt még egyik napról megsütött sütőtököm,- ami előfordul az őszi napokban sűrűn – kikapartam a héjából. Egy kis darabka vajat melegítettem, megfuttattam rajta a zsályát, beletessékeltem a sütőtök belét, átmelegítettem. Reszeltem bele szerecsendiót, kis borsot őröltem, sóztam. Amikor jó meleg lett, beleöntöttem a tejszínt, mascarponét, lassan elvegyültek egymással, akkor kóstoltam, után sóztam és levettem a tűzről. Ez idő alatt kifőtt a 3színű penne, amit beleszedtem a masszába, hagytam, hogy a levéből is folyjon bele, csakis jót tesz neki.
Egy kis zacskós vegyes magvakból (Kalifa- fenyőmag, tökmag, napraforgó) álló csapatot a teflonba küldtem és lassan, kis lángon zsiradék nélkül megpirítottam, ezt hintettem varázsporként a kész műre és a számomra elmaradhatatlan zeller és petrezselyem levelet. Most előbbi volt itthon.
Amire szükség van:
– 40 dkg penne (színeset használtam, Tesco, durum)
– 40 dkg sült sütőtök
– 3-4 ek.mascarpone (Tescos kiszerelés)
– 2 dl tejszín
– 1 ek.vaj
– só, bors, szerecsendió, zsálya
– 2-3 dkg vegyes mag
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nyammmiiii! <3 Vasárnap megcsinálom! 🙂 Csak azért nem holnap, mert ma nálunk is penne volt. Igaz, kelbimbós, rakottas… de hát kétszer penne, egymás után…:)
Hmmm, meg is csinálom a hétvégén! 🙂 Csak azért nem ma, mert épp túl vagyunk egy kelbimbós pennén… 🙂
Mónikám!
Imádom,ahogy felvezeted a receptjeidet-olyan költőien fogalmazol hangulatokról,illatokról,kreativitásról,hogy mindenképp kiváncsivá teszed az olvasót:-)))
nagyon köszönöm a kedves szavaidat Évi !örülök, ha így érzed, gyere máskor is ! 🙂
Megcsinálom. Próbálom a sütőtököt becsempészni a lányok ételéba, mert megsütve nem eszik.
Köszönöm 🙂
bizony, nálunk is hasonló a cipő 🙂