Beselymesített sütőtök, pennével házasítva

selymes penne

Reggel kinéztem az ablakon és elkeseredetten konstatáltam, megállíthatatlanul kezd elszunnyadni a természet. Az ősz mindig is valami szomorúságot árasztott magából, –  lehet, hogy csak számomra, – de minden évben ott él a remény bennem, most nem így lesz. Idén is így alakult, így kénytelen vagyok felvidítani magamat virágokkal – amiből ma bevásároltam mindenféle színekből és túlélő fajtákból – és hát itt van a  főzés, a test és lélek felmelegítése is….

Még pár hete láttam egy receptet és azóta vágyakoztam az ételre, Salt&Sugar oldalán, érdemes nézelődni nála is, finomabbnál finomabb ételek sorakoznak és várnak rátok ott is!

Maradt még egyik napról megsütött sütőtököm,-  ami előfordul az őszi napokban sűrűn – kikapartam a héjából. Egy kis darabka vajat melegítettem, megfuttattam rajta a zsályát, beletessékeltem a sütőtök belét, átmelegítettem. Reszeltem bele szerecsendiót, kis borsot őröltem, sóztam. Amikor jó meleg lett, beleöntöttem a tejszínt, mascarponét, lassan elvegyültek egymással, akkor kóstoltam, után sóztam és levettem a tűzről. Ez idő alatt kifőtt a 3színű penne, amit beleszedtem a masszába, hagytam, hogy a levéből is folyjon bele, csakis jót tesz neki.

Egy kis zacskós vegyes magvakból (Kalifa- fenyőmag, tökmag, napraforgó) álló csapatot a teflonba küldtem és lassan, kis lángon zsiradék nélkül  megpirítottam, ezt hintettem varázsporként  a kész műre és a számomra elmaradhatatlan zeller és petrezselyem levelet. Most előbbi volt itthon.

pirított magvak csücsülnek a tetején

Amire szükség van:

– 40 dkg penne (színeset használtam, Tesco, durum)

– 40 dkg sült sütőtök

– 3-4 ek.mascarpone (Tescos kiszerelés)

– 2 dl tejszín

– 1 ek.vaj

– só, bors, szerecsendió, zsálya

jó étvágyat!

–  2-3 dkg vegyes mag

 

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »