Kagyló közé rejtett rák
2013 október 28. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Olykor az ember vágyakozik egyik évszakból a másikba, vissza. Nyáron szidjuk a hőséget, vágyunk az őszre, télre, hűvösebbre, ősszel, az ajándék napsütés a nyárra emlékeztet…és vágyódunk. Így történt ez velem is.
Eszembe is jutottak a nyár ízei, a tenger illata, ezt követően, hogy a mélyhűtőben alvó garnélák biztosan várják, hogy életet leheljek beléjük. Ha már Halloween van.
Olajat és vajat hevítettem, belepréseltem a fokhagymákat, reszeltem bele egy kis szerecsendiót, kurkumát szórtam bele, sót, borsot, koriandert…….a rákon utómunkálatokat végeztem (fagyasztottan vettem, maradék páncélt, emésztőcsatornákat távolítottam el) és beledobtam a fűszeres zsiradékba. Amikor mindkét oldala fehérebbé változott, akkor meghintettem egy lapos evőkanálnyi rozsliszttel, és 1-2 perc pirítás után meglocsoltam a tejszínnel, préseltem bele egy fokhagymát, petrezselymet, egy nagy evőkanál mascarponéval krémesebbé tettem és már emeltem is le a tűzhelyről a serpenyőt.
Közben a felforrt vízben a közepes méretű kagylótésztát(a csomag 3/4 részét) kifőztem, – ügyeljünk arra, hogy ne főjön nagyon puhára, tartsa meg szép alakját !
Csak közvetlenül a tálalás előtt hagytam őket összesimulni, a tésztát és a mártást. Meghintettem friss petrezselyemmel.
Szükséges hozzávalók:
– 10-15 dkg garnéla (tisztított)
– 1 1/2 dl tejszín
– 1 púpos ek. mascarpone (v.sűrű tejföl)
– só, bors, szerecsendió, koriander,kurkuma, petrezselyem,
– 3 gerezd fokhagyma
– durum kagylótészta
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: