Kagyló közé rejtett rák

 

Olykor az ember vágyakozik egyik évszakból a másikba, vissza. Nyáron szidjuk a hőséget, vágyunk az őszre, télre, hűvösebbre, ősszel, az ajándék napsütés a nyárra emlékeztet…és vágyódunk. Így történt ez velem is.

Eszembe is jutottak a nyár ízei, a tenger illata, ezt követően, hogy a mélyhűtőben alvó garnélák biztosan várják, hogy életet leheljek beléjük.  Ha már Halloween van.

Olajat és vajat hevítettem, belepréseltem a fokhagymákat, reszeltem bele egy kis szerecsendiót, kurkumát szórtam bele, sót, borsot, koriandert…….a rákon utómunkálatokat végeztem (fagyasztottan vettem, maradék páncélt, emésztőcsatornákat távolítottam el) és beledobtam a fűszeres zsiradékba. Amikor mindkét oldala fehérebbé változott, akkor meghintettem egy lapos evőkanálnyi rozsliszttel, és 1-2 perc pirítás után meglocsoltam a tejszínnel, préseltem bele egy fokhagymát, petrezselymet, egy nagy evőkanál mascarponéval krémesebbé tettem és már emeltem is le a tűzhelyről a serpenyőt.

Közben a felforrt vízben a közepes méretű kagylótésztát(a csomag 3/4 részét)  kifőztem, – ügyeljünk arra, hogy ne főjön nagyon puhára, tartsa meg szép alakját !

Csak közvetlenül a  tálalás előtt hagytam őket összesimulni, a  tésztát és a mártást. Meghintettem friss petrezselyemmel.

Szükséges hozzávalók:

– 10-15 dkg garnéla (tisztított)

– 1 1/2 dl tejszín

– 1 púpos ek. mascarpone (v.sűrű tejföl)

– só, bors, szerecsendió, koriander,kurkuma, petrezselyem,

– 3 gerezd fokhagyma

– durum kagylótészta

 

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »