Joghurtos roppanós

2013 november 12. | Szerző: |

a roppanós finomság

a roppanós finomság

Ezt a süteményt nagyon szeretem, mert bármikor összedobható, variálni lehet az összetevőkkel is, bármilyen alkalomra megállja a helyét, a széle is elfogy mindig és pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul olyan hozzávalókat tartalmaz, hogy azokból mindig akad otthon. Előfordult, hogy már szárazabbá váltak a kis sütemény darabkák, hát készítettem vanília sodót és ráöntve újabb finom édességé avanzsálódott.

A tojások sárgáját kíméletlenül elválasztottam a fehérjétől, utóbbit kemény habbá vertem. A sárgákat kikevertem a cukorral, – én kézi habverővel szoktam, jó kis karerősítő.

Beleöntöttem a  többi hozzávalót is, összekevertem pár perc alatt,  azután a  fehérje harmadát erőteljesebb mozdulatokkal belekevertem, majd a maradékot pedig finoman beleforgattam,hogy a buborékok ne illanjanak el belőle.  Kerámia tepsit használok,így ezt nem kell kikenni sem, beleöntöttem a masszát, a tetejére most körtét pakolásztam, amit előtte mostam és 1×1 cm-es kis kockákra próbáltam vágni. Durvára morzsolt diót szórtam rá és meghintettem barna cukorral. a diótól és a cukortól válik igazán roppanóssá !

Íme, amire szükség van hozzá:

– 2 doboz joghurt (olykor gyümölcsössel váltom ki, de csakis az 1ik dobozt)

– joghurtos dobozzal kimért 2 doboznyi cukor (lehet nyírfa, kristály vagy barna is)

– joghurtos dobozzal kimért 3 doboznyi liszt (vegyesen használtam rozst, tönkölyt…van, hogy 1 doboznyit kiváltok őrölt dióval vagy mákkal)

– 3 tojás (fehérje kemény habnak felverve)

– 1 sütőpor

– joghurtos dobozzal kimért 1 doboznyi olaj

– gyümölcs 20 dkg

– dió vagy mogyoró

 

roppanós dióval, cukorral

roppanós dióval, cukorral

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!