Joghurtos roppanós
2013 november 12. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Ezt a süteményt nagyon szeretem, mert bármikor összedobható, variálni lehet az összetevőkkel is, bármilyen alkalomra megállja a helyét, a széle is elfogy mindig és pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul olyan hozzávalókat tartalmaz, hogy azokból mindig akad otthon. Előfordult, hogy már szárazabbá váltak a kis sütemény darabkák, hát készítettem vanília sodót és ráöntve újabb finom édességé avanzsálódott.
A tojások sárgáját kíméletlenül elválasztottam a fehérjétől, utóbbit kemény habbá vertem. A sárgákat kikevertem a cukorral, – én kézi habverővel szoktam, jó kis karerősítő.
Beleöntöttem a többi hozzávalót is, összekevertem pár perc alatt, azután a fehérje harmadát erőteljesebb mozdulatokkal belekevertem, majd a maradékot pedig finoman beleforgattam,hogy a buborékok ne illanjanak el belőle. Kerámia tepsit használok,így ezt nem kell kikenni sem, beleöntöttem a masszát, a tetejére most körtét pakolásztam, amit előtte mostam és 1×1 cm-es kis kockákra próbáltam vágni. Durvára morzsolt diót szórtam rá és meghintettem barna cukorral. a diótól és a cukortól válik igazán roppanóssá !
Íme, amire szükség van hozzá:
– 2 doboz joghurt (olykor gyümölcsössel váltom ki, de csakis az 1ik dobozt)
– joghurtos dobozzal kimért 2 doboznyi cukor (lehet nyírfa, kristály vagy barna is)
– joghurtos dobozzal kimért 3 doboznyi liszt (vegyesen használtam rozst, tönkölyt…van, hogy 1 doboznyit kiváltok őrölt dióval vagy mákkal)
– 3 tojás (fehérje kemény habnak felverve)
– 1 sütőpor
– joghurtos dobozzal kimért 1 doboznyi olaj
– gyümölcs 20 dkg
– dió vagy mogyoró
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: