Kókusztekercs roppanós krémmel

2013 november 19. | Szerző: |

koszorúban

koszorúban

Megint itt volt egy hétvége és persze a sok édességre vágyó szájacska, gondoltam valami régivel rukkolok elő, ami sosem megy ki a divatból, amit bármikor megesznek, ami annyira finom és ízletes. Hát ő az, a finom kókusztekercs.

Ebből a mennyiségből 2 viszonylag nagy rúd született.

Végtelenül egyszerű elkészíteni,- mondja a sok háziasszony –  nekem ami macera benne, az csak a két lap kinyújtása, egyenes felületűre, és a méret sem elhanyagolható…mert hát olyan szépséges, amikor később darabolja az ember és szép egyforma a keksz és krém arány. Kókuszreszelékkel megszórt folpackon nyújtottam ki. Megkentem a krémmel(amit előzőleg 2felé elosztottam) feltekertem és becsavartam szorosra a két végét, hűtőbe tettem egy napra. az sem gond, ha pár óra múlva felvágja az ember és felfalja, akkor is kiváló már!

Összegyúrtam a keksz hozzávalóit és hagytam pihenni a pulton, kikevertem a krémet és hűtőbe tettem. Annyit változtattam, hogy a krémbe való kókusz adagot beleszórtam egy teflonba, és zsiradék nélkül megpirítottam. Bár érezhettétek volna azt az illatot, ami akkor elárasztotta a kicsiny konyhámat!

vajkrémen a pirított kókusz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amire szükséged lesz:

– 50 dkg darált keksz

– kb. 2.5 dl tej (apránként adagoljuk, ne legyen túl száraz, de lágy sem a massza)

–  10 dkg porcukor

– 5 evőkanál holland kakaópor

–  pár csepp rumaroma

–  1-2 ek. kókuszreszelék a keksz masszához, plussz a díszítéshez

Vajkrémhez:

–  20 dkg vaj (ha lehet, ne a kocka vajakat válasszátok,hanem márkásat, rúgjunk ki a hámból!)

– 10 dkg porcukor

–  10 dkg kókuszreszelék

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tebu Klingert says:

    Nagyon finom volt, mikor lesz megint????

  2. Tebu Klingert says:

    Megint lehetne hozzá kedved, szerintem mindnyájunknak jól esne!

  3. Mónika Csík-Dakó says: (előzmény @Tebu Klingert)

    hát jó,akkor megismétlem nemsokára!!! <3


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!