Kókusztekercs roppanós krémmel
2013 november 19. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Megint itt volt egy hétvége és persze a sok édességre vágyó szájacska, gondoltam valami régivel rukkolok elő, ami sosem megy ki a divatból, amit bármikor megesznek, ami annyira finom és ízletes. Hát ő az, a finom kókusztekercs.
Ebből a mennyiségből 2 viszonylag nagy rúd született.
Végtelenül egyszerű elkészíteni,- mondja a sok háziasszony – nekem ami macera benne, az csak a két lap kinyújtása, egyenes felületűre, és a méret sem elhanyagolható…mert hát olyan szépséges, amikor később darabolja az ember és szép egyforma a keksz és krém arány. Kókuszreszelékkel megszórt folpackon nyújtottam ki. Megkentem a krémmel(amit előzőleg 2felé elosztottam) feltekertem és becsavartam szorosra a két végét, hűtőbe tettem egy napra. az sem gond, ha pár óra múlva felvágja az ember és felfalja, akkor is kiváló már!
Összegyúrtam a keksz hozzávalóit és hagytam pihenni a pulton, kikevertem a krémet és hűtőbe tettem. Annyit változtattam, hogy a krémbe való kókusz adagot beleszórtam egy teflonba, és zsiradék nélkül megpirítottam. Bár érezhettétek volna azt az illatot, ami akkor elárasztotta a kicsiny konyhámat!
Amire szükséged lesz:
– 50 dkg darált keksz
– kb. 2.5 dl tej (apránként adagoljuk, ne legyen túl száraz, de lágy sem a massza)
– 10 dkg porcukor
– 5 evőkanál holland kakaópor
– pár csepp rumaroma
– 1-2 ek. kókuszreszelék a keksz masszához, plussz a díszítéshez
Vajkrémhez:
– 20 dkg vaj (ha lehet, ne a kocka vajakat válasszátok,hanem márkásat, rúgjunk ki a hámból!)
– 10 dkg porcukor
– 10 dkg kókuszreszelék
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nagyon finom volt, mikor lesz megint????
remélem hamarosan! 🙂
Megint lehetne hozzá kedved, szerintem mindnyájunknak jól esne!
hát jó,akkor megismétlem nemsokára!!! <3