Kókusztekercs roppanós krémmel

koszorúban

Megint itt volt egy hétvége és persze a sok édességre vágyó szájacska, gondoltam valami régivel rukkolok elő, ami sosem megy ki a divatból, amit bármikor megesznek, ami annyira finom és ízletes. Hát ő az, a finom kókusztekercs.

Ebből a mennyiségből 2 viszonylag nagy rúd született.

Végtelenül egyszerű elkészíteni,- mondja a sok háziasszony –  nekem ami macera benne, az csak a két lap kinyújtása, egyenes felületűre, és a méret sem elhanyagolható…mert hát olyan szépséges, amikor később darabolja az ember és szép egyforma a keksz és krém arány. Kókuszreszelékkel megszórt folpackon nyújtottam ki. Megkentem a krémmel(amit előzőleg 2felé elosztottam) feltekertem és becsavartam szorosra a két végét, hűtőbe tettem egy napra. az sem gond, ha pár óra múlva felvágja az ember és felfalja, akkor is kiváló már!

Összegyúrtam a keksz hozzávalóit és hagytam pihenni a pulton, kikevertem a krémet és hűtőbe tettem. Annyit változtattam, hogy a krémbe való kókusz adagot beleszórtam egy teflonba, és zsiradék nélkül megpirítottam. Bár érezhettétek volna azt az illatot, ami akkor elárasztotta a kicsiny konyhámat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amire szükséged lesz:

– 50 dkg darált keksz

– kb. 2.5 dl tej (apránként adagoljuk, ne legyen túl száraz, de lágy sem a massza)

–  10 dkg porcukor

– 5 evőkanál holland kakaópor

–  pár csepp rumaroma

–  1-2 ek. kókuszreszelék a keksz masszához, plussz a díszítéshez

Vajkrémhez:

–  20 dkg vaj (ha lehet, ne a kocka vajakat válasszátok,hanem márkásat, rúgjunk ki a hámból!)

– 10 dkg porcukor

–  10 dkg kókuszreszelék

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »