Turmix – az energiát ontó
2013 december 17. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Néha megkívánom reggeli pótlásra vagy tízóraira a turmixot. A variációk tárháza végtelen, attól függően ki mit szeret. Magvakat is szórhatunk bele, imádom ahogyan a lenmag csörögve-suhanva elmerül a habokban, a szezámmag már kinézetre is mesébe illő, vagy a jeges gyümölcs tömbből apró magok bukkannak elő, a zabpehely krémesíti, a pirított dió vagy mandula pikánssá teszi, ráadásul egészséges, még diétába is beilleszthető, milyen szuper egy nehéz ünnepi menüsoros nap másnap reggelén !
A banánnal csínján bánok, személyenként max. felet szoktam beletenni, de ha kényeztetni szeretnénk magunkat, tegyünk bele annyit, amennyit szeretnénk, nincsenek itt írott szabályok ! Előfordul, hogy csak eperrel készítem vagy csak kizárólag egy banánnal és áfonyával, bármivel lehet. Édesítésre a banánt használom, ha nincsen, akkor egy evőkanálnyi nyírfacukrot javaslok vagy mézet.
Öntsünk mindent egy magas falú edénybe és turmixoljuk 2-3 percig.
A mai turmixomhoz használtam:
– fél banán
– 2dl tej (laktózmentes is megfelelő v házi)
– 1 ek.joghurt
– 5 dkg piros vegyes gyümölcs (fagyasztott )
– csipetnyi fahéj
– 1 ek. zabpehely
– 1 ek. lenmag
– 1 ek. rozspehely
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: