Turmix – az energiát ontó

turmix kicsiknek és nagyoknak

 

Néha megkívánom reggeli pótlásra vagy tízóraira a turmixot. A variációk tárháza végtelen, attól függően ki mit szeret. Magvakat is szórhatunk bele, imádom ahogyan a lenmag csörögve-suhanva elmerül a habokban, a  szezámmag már kinézetre is mesébe illő, vagy a jeges gyümölcs tömbből apró magok bukkannak elő, a zabpehely krémesíti, a pirított dió vagy mandula pikánssá teszi, ráadásul egészséges, még diétába is beilleszthető, milyen szuper egy nehéz ünnepi menüsoros nap másnap reggelén !

A banánnal csínján bánok, személyenként max. felet szoktam beletenni, de ha kényeztetni szeretnénk magunkat, tegyünk bele annyit, amennyit szeretnénk, nincsenek itt írott szabályok ! Előfordul, hogy csak eperrel készítem vagy csak kizárólag egy banánnal és áfonyával, bármivel lehet. Édesítésre a banánt használom, ha nincsen, akkor egy evőkanálnyi nyírfacukrot javaslok vagy mézet.

Öntsünk mindent egy magas falú edénybe és turmixoljuk 2-3 percig.

A mai turmixomhoz használtam:

– fél banán

– 2dl tej (laktózmentes is megfelelő v házi)

– 1 ek.joghurt

– 5 dkg piros vegyes gyümölcs (fagyasztott )

– csipetnyi fahéj

– 1 ek. zabpehely

– 1 ek. lenmag

– 1 ek. rozspehely

Címkék:
Tovább a blogra »