Pácolt camembert – avagy bolondítsuk a sajtot, ha nem akad más

2014 január 16. | Szerző: |

Nakladany Hermelin, említette egy jó barátom, hát valahogy egy állat ugrott be és gondoltam végig,  miiii? de azért a pácolt sajt jobban hangzik, ugye ? Csehországból származik ez a csodaság.

Amikor elolvastam a posztot, hmm, nyálam csordult, dobogott a fejemben a  ‘meg kell csinálnom’,  és neki is fogtam, mert sajnos pác, tehát várakozást jelent, ami pár naptól hetekig is elhúzódhat…de jó, legyen 7-10 nap, ahogyan a recept írja. Az elkészítését egészen lazán kezeltem, mustármagom nem volt, az kimaradt és a paprikát beledobtam, de nem engedtem szabadon az erejét. Kísérletezzetek bátran! Azért az eredetit remélem megkóstolhatom egyszer!

Itt találtam, és több finomsággal együtt. Érdemes elnézni arra is!

http://www.mohakonyha.hu/2012/01/nakladany-hermelin-avagy-pacolt.html

sajt2

 

 

 

Szükség lesz hozzá:

– 2 doboz camembert sajt

– 1 db vöröshagyma

– 3-4 db fokhagymagerezd

– szemes bors

– 3 babérlevél

– mustármag (ízlés szerint)

– chilipaprika

– bazsalikom, majoránna, kakukkfű (frissek előnyben!)

– napraforgó olaj

 

A sajtokat lapjával kell szétvágni és minden sajt után mehetnek a hagymák, – természetesen szeletelve – kis fűszer kényeztetések. Beledobtam egy paprikát. A legvégén öntöttem fel az olajjal, lassan csurgatva az üvegbe. A végén hűtőbe tettem és következhet a vágyakozó várakozás időszaka.

 

sajt1

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!