Pácolt camembert – avagy bolondítsuk a sajtot, ha nem akad más
2014 január 16. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Nakladany Hermelin, említette egy jó barátom, hát valahogy egy állat ugrott be és gondoltam végig, miiii? de azért a pácolt sajt jobban hangzik, ugye ? Csehországból származik ez a csodaság.
Amikor elolvastam a posztot, hmm, nyálam csordult, dobogott a fejemben a ‘meg kell csinálnom’, és neki is fogtam, mert sajnos pác, tehát várakozást jelent, ami pár naptól hetekig is elhúzódhat…de jó, legyen 7-10 nap, ahogyan a recept írja. Az elkészítését egészen lazán kezeltem, mustármagom nem volt, az kimaradt és a paprikát beledobtam, de nem engedtem szabadon az erejét. Kísérletezzetek bátran! Azért az eredetit remélem megkóstolhatom egyszer!
Itt találtam, és több finomsággal együtt. Érdemes elnézni arra is!
http://www.mohakonyha.hu/2012/01/nakladany-hermelin-avagy-pacolt.html
Szükség lesz hozzá:
– 2 doboz camembert sajt
– 1 db vöröshagyma
– 3-4 db fokhagymagerezd
– szemes bors
– 3 babérlevél
– mustármag (ízlés szerint)
– chilipaprika
– bazsalikom, majoránna, kakukkfű (frissek előnyben!)
– napraforgó olaj
A sajtokat lapjával kell szétvágni és minden sajt után mehetnek a hagymák, – természetesen szeletelve – kis fűszer kényeztetések. Beledobtam egy paprikát. A legvégén öntöttem fel az olajjal, lassan csurgatva az üvegbe. A végén hűtőbe tettem és következhet a vágyakozó várakozás időszaka.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: