Tejfölben pácolt mozzarella – játsszunk csak az ízlelőbimbókkal bátran!
2014 január 16. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Ha már sajt pácolása, legyen kövér! Pácoljunk mozzarellát is, bár az igazi mozzarellához a nagyobb bevásárlóközpontok ilyen fajta sajtjainak nem sok köze van, de ezzel a páccal meglepően jó ízeket lehet kihozni belőle. Bivalymozzarellával is ki fogom próbálni biztosan.
Gyors, egyszerű, megfelelő reggelinek, könnyű salátával vacsorára vagy diétába is beilleszthető. Pirított rozskenyérrel ettük és a végén kimártogatni ami a tálban marad, nna nekem az a fő kedvencem.
A tálba halmoztam a golyócskákat, egymás mellé. Rászórtam friss bazsalikomleveleket, reszeltem rá citromhéjat egy keveset, olívaolajat löttyintettem rá, sóztam, borsoztam, 2 evőkanál citromlével is meglocsoltam. Rákentem a tejfölt és újra olívaolaj, citromhéj, kevés lé is, só, bors és apróra vágott chilivel szórtam meg. Betettem a hűtőbe. Azért hagyjuk már kikapcsolódni minimum 3-4 órát ! Megéri!
A gyerekek kalamata dippel megkent olívaolajas, kevés sajttal meghintett , rápörrentett zsemlével ették, mi salátára halmozva, pirított rozskenyérrel.
Szükség van hozzá:
– 2 csomag mozzarellára (kb.8 db van egy csomagban)
– egy pohár tejfölre (lehet fél tejföl-fél joghurt is)
– chili (aki kedveli)
– só, bors
– citrom
– majoránnával készíti Jamie Oliver, én bazsalikommal tettem
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: