Rétegezett finomságok

2014 február 6. | Szerző: |

még a formában

még a formában

Bevallom a tegnapi abált szalonna, töpörtyű, újhagyma, lilahagyma vacsora mára csak citromos vizet kívánt maga után, na de tudtam azért délre megéhezek, hát összedobtam ” amit  a hűtőben találok ” alapon egy kis könnyű rakottast.

Férfi öklömnyi krumplikat megpucolva, felkockázva sós vízben megfőztem. Leöntöttem a vizet , maradt ami maradt alatta, beledobtam 5 dekányi vajat, fél deci tejet, sót, borsot, szerecsendiót és alaposan összetörtem.

10 dkg fagyasztott spenótot olívaolajon megkergettem, egy nagyobb gerezdnyi apróra vágott fokhagymával, sóval, szerecsennel és összeforgattam a krumplival. Beleforgattam 5 dkg parmezánt és 5 dkg talált sajtot is.

A tofu eközben pácolódott. Tescoban szoktam venni, én most natúrral dolgoztam, de lehet kapni füstöltet is, az is finom lehet. Felszeleteltem félcentis darabokra.  A pác olívaolaj, kakukkfű, só és szerecsen volt, hogy ezen a vonalon lépegessek. Hirtelen sütöttem meg a szeleteket, a pácos tányéron pihegtek szereplésükig.

Egy hosszú formába sütőpapírt tettem, – lustaságból, hogy később könnyebb legyen elmosni a formát, – ebbe beletettem a krumplis krém felét, ráfektettem a tofu szeleteket, betakartam őket  a krumpli másik felével, amire fetát morzsoltam, kicsit  a krumpliba nyomkodva őket egy villával.

Amire szükség van:

– 4 nagy krumpli

– vaj

– tej

– spenót

– fokhagyma

– olívaolaj

– 1 doboz tofu (ez Tescos volt)

– bármilyen 10-15 dkg sajt

– só, bors, szerecsendió, kakukkfű

 

krumplis krémség

krumplis krémség

 

rakottofu3

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!