Rétegezett finomságok
2014 február 6. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Bevallom a tegnapi abált szalonna, töpörtyű, újhagyma, lilahagyma vacsora mára csak citromos vizet kívánt maga után, na de tudtam azért délre megéhezek, hát összedobtam ” amit a hűtőben találok ” alapon egy kis könnyű rakottast.
Férfi öklömnyi krumplikat megpucolva, felkockázva sós vízben megfőztem. Leöntöttem a vizet , maradt ami maradt alatta, beledobtam 5 dekányi vajat, fél deci tejet, sót, borsot, szerecsendiót és alaposan összetörtem.
10 dkg fagyasztott spenótot olívaolajon megkergettem, egy nagyobb gerezdnyi apróra vágott fokhagymával, sóval, szerecsennel és összeforgattam a krumplival. Beleforgattam 5 dkg parmezánt és 5 dkg talált sajtot is.
A tofu eközben pácolódott. Tescoban szoktam venni, én most natúrral dolgoztam, de lehet kapni füstöltet is, az is finom lehet. Felszeleteltem félcentis darabokra. A pác olívaolaj, kakukkfű, só és szerecsen volt, hogy ezen a vonalon lépegessek. Hirtelen sütöttem meg a szeleteket, a pácos tányéron pihegtek szereplésükig.
Egy hosszú formába sütőpapírt tettem, – lustaságból, hogy később könnyebb legyen elmosni a formát, – ebbe beletettem a krumplis krém felét, ráfektettem a tofu szeleteket, betakartam őket a krumpli másik felével, amire fetát morzsoltam, kicsit a krumpliba nyomkodva őket egy villával.
Amire szükség van:
– 4 nagy krumpli
– vaj
– tej
– spenót
– fokhagyma
– olívaolaj
– 1 doboz tofu (ez Tescos volt)
– bármilyen 10-15 dkg sajt
– só, bors, szerecsendió, kakukkfű
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: