Rétegezett finomságok

még a formában

Bevallom a tegnapi abált szalonna, töpörtyű, újhagyma, lilahagyma vacsora mára csak citromos vizet kívánt maga után, na de tudtam azért délre megéhezek, hát összedobtam ” amit  a hűtőben találok ” alapon egy kis könnyű rakottast.

Férfi öklömnyi krumplikat megpucolva, felkockázva sós vízben megfőztem. Leöntöttem a vizet , maradt ami maradt alatta, beledobtam 5 dekányi vajat, fél deci tejet, sót, borsot, szerecsendiót és alaposan összetörtem.

10 dkg fagyasztott spenótot olívaolajon megkergettem, egy nagyobb gerezdnyi apróra vágott fokhagymával, sóval, szerecsennel és összeforgattam a krumplival. Beleforgattam 5 dkg parmezánt és 5 dkg talált sajtot is.

A tofu eközben pácolódott. Tescoban szoktam venni, én most natúrral dolgoztam, de lehet kapni füstöltet is, az is finom lehet. Felszeleteltem félcentis darabokra.  A pác olívaolaj, kakukkfű, só és szerecsen volt, hogy ezen a vonalon lépegessek. Hirtelen sütöttem meg a szeleteket, a pácos tányéron pihegtek szereplésükig.

Egy hosszú formába sütőpapírt tettem, – lustaságból, hogy később könnyebb legyen elmosni a formát, – ebbe beletettem a krumplis krém felét, ráfektettem a tofu szeleteket, betakartam őket  a krumpli másik felével, amire fetát morzsoltam, kicsit  a krumpliba nyomkodva őket egy villával.

Amire szükség van:

– 4 nagy krumpli

– vaj

– tej

– spenót

– fokhagyma

– olívaolaj

– 1 doboz tofu (ez Tescos volt)

– bármilyen 10-15 dkg sajt

– só, bors, szerecsendió, kakukkfű

 

krumplis krémség

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »