Brokkoli ropogós, a kiközösített

2014 március 20. | Szerző: |

A brokkolit megpróbáljuk minden ételből kihagyni, de nem hogy ételből, hanem az egész étrendünkből. Én nagyon szeretem sajtmártással megsütve, vagy megsütni sok más zöldséggel együtt, rakottan, de akár főzelékként is. Egészséges, keressétek meg a számotokra ízletes ételt belőle.

IMG5942

 

A brokkolit megfőztem, kb. 15 perc, puha legyen,  leszűrtem, miután kihűlt összetörtem villával, megsóztam. 1 ek.szójaszósszal meglocsoltam (sós-édes fajta, Tescos) 1 evőkanálnyi vegyes pirított magot szórtam rá, ( zsiradék nélkül pirítottam kis lángon)  két evőkanálnyi apróra vágott petrezselymet, és alaposan összeforgattam egy villával. Kis hengereket formáztam, de bátran, ami számotokra gusztusos forma, formázzátok ! Ha túl lágynak érzitek a masszát, mehet bele 1 ek. zabpehely vagy rozsliszt akár.

Durvára tört zabpehelybe forgattam és forróra hevített 4 evőkanál olívaolajban lassan, közepes lángon megsütöttem minden oldalát.  Kelkáposzta főzelékkel ettem, de magában egy kis mártogatóssal, friss salátával is isteni finom lehet. A szójaszósz, a pirított magvak egészen megbolondítják és még az is megkedveli, aki a brokkoli intenzív ízét nem díjazza.

Szükség van hozzá :

– 1 fej brokkolira (kb.30-40 dkg)

–  1 ek. vegyes magkeverék (Kalifát használtam: fenyőmag, tökmag…)

– 1 ek. szójaszósz

– só

– petrezselyem

– 10 dkg zabpehely

 

IMG5944

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!