Brokkoli ropogós, a kiközösített
2014 március 20. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
A brokkolit megpróbáljuk minden ételből kihagyni, de nem hogy ételből, hanem az egész étrendünkből. Én nagyon szeretem sajtmártással megsütve, vagy megsütni sok más zöldséggel együtt, rakottan, de akár főzelékként is. Egészséges, keressétek meg a számotokra ízletes ételt belőle.
A brokkolit megfőztem, kb. 15 perc, puha legyen, leszűrtem, miután kihűlt összetörtem villával, megsóztam. 1 ek.szójaszósszal meglocsoltam (sós-édes fajta, Tescos) 1 evőkanálnyi vegyes pirított magot szórtam rá, ( zsiradék nélkül pirítottam kis lángon) két evőkanálnyi apróra vágott petrezselymet, és alaposan összeforgattam egy villával. Kis hengereket formáztam, de bátran, ami számotokra gusztusos forma, formázzátok ! Ha túl lágynak érzitek a masszát, mehet bele 1 ek. zabpehely vagy rozsliszt akár.
Durvára tört zabpehelybe forgattam és forróra hevített 4 evőkanál olívaolajban lassan, közepes lángon megsütöttem minden oldalát. Kelkáposzta főzelékkel ettem, de magában egy kis mártogatóssal, friss salátával is isteni finom lehet. A szójaszósz, a pirított magvak egészen megbolondítják és még az is megkedveli, aki a brokkoli intenzív ízét nem díjazza.
Szükség van hozzá :
– 1 fej brokkolira (kb.30-40 dkg)
– 1 ek. vegyes magkeverék (Kalifát használtam: fenyőmag, tökmag…)
– 1 ek. szójaszósz
– só
– petrezselyem
– 10 dkg zabpehely
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: