Mostanában jobban kedvelem a könnyű ételeket, és kedves Barátnőmnél megismerkedvén a kölessel, enném, enném és enném, szerelembe estem.
Háromszoros mennyiségű vízzel elkevert tejben főztem meg egy csészényi kölest, – ez úgy 10-15 perc, – közben a cukkini kikapart belsejét és egy harmad padlizsán ( maradékot megsüthetjük,majd krémet készíthetünk belőle) kikapart belsejét olívaolajra dobtam egy gerezd apróra vágott fokhagymával, és sütöttem közepes lángon. Mivel csak egy cukkinit töltöttem, kevés töltelékre volt szükség. Sóztam és szerecsendiót őröltem bele, csipet oreganót fahéjjal kísérve. 1 nagyobb fej gombát apró kockákra vágva beledobtam, sütöttem úgy 10 percig. Amikor megpuhult a padlizsán is, akkor egy evőkanálnyi tejfölt és 2 evőkanálnyi apróra vágott mozzarella és füstölt sajtot dobtam bele. Összemelegítettem, olvasztottam, amikor nyúlt már a sajt, 2 koktélparadicsomot – magjukat nem – apróra vágva beledobtam egy marék petrezselyemmel. Átkevertem, beleöntöttem a kölest és a cukkinikbe töltöttem, amit elfelejtettem megsózni. Tehát érdemes először meghinteni sóval a kis csónakokat. Betöltöttem, és azt hittem majd a kerámia tepsiben úúúgysem ragad le, megsütöttem kb. 20- 25 perc alatt. 175 fokon.
Tehát érdemes a csónakok alatt a tepsit épphogy csak kikenni vékonyan olajjal.
Amire szükséged lesz:
– 1 közepes cukkini
– 1 csésze köles
– harmad padlizsán
– 1 gerezd fokhagyma
– só, szerecsendió, oreganó, fahéj (utóbbi elhagyható)
– 2 paradicsom (koktélt használtam, de más fajta is tökéletes)
– 1 db gomba
– 2 ek. bármilyen sajt (mozzarellát és füstölt trappistát használtam)
– 1 ek.tejföl
– marék petrezselyem