Gofri, mint retro csók
2014 június 2. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Újabb vasárnap délután, amikor sok-sok pici szempár néz rám kérdőn, hogy akkor most mi lesz, mert nem nagyon találnak édességet. Ah mi is legyen, amikor az embernek nem nagyon van kedve semmihez ? Lapozgatok jobbra-balra, előre-hátra nna, hát gofri lesz az, a gyors, a finom, az elfeledett. Frissen kifőtt darabos eperlekvárral, vaníliás pudinggal és ami a legfontosabb, pillanatok alatt. Kamrából kibányásztam a sütőt és nekiláttam. Volt örömből szőtt hálás pillantás, eperillatú sóhajtás, baba kacagás és ragacsos simogatás. Hát nem megérte?
A liszteket én összekevertem mindennel, – kivéve a tojás fehérjét – a vajat olvasztva csorgattam bele és nem kímélve, kidolgoztam sima masszává, majd a legvégén kevertem bele lágy, de határozott mozdulatokkal a keményre vert fehérjét.
Pudingot a leírás szerint elkészítettem, az sima ügy szerintem. Volt, hogy emeletesre pakoltam, egy gofri, eper lekvár, rá puding, újabb gofri és így tovább. Elég volt 2-3 darab mindenkinek, kivéve a tizenéves nagyfiamat. Ebből a mennyiségből nálam 11- 12 db lett. A tetejét citromfűvel díszítettem, nagyon szeretem elrágcsálni.
Amire szükséged lesz:
Gofri tésztája:
– 25 dkg liszt (fehér durum és rozslisztet használtam)
– 4 db tojás
– 2.5 dl tej
– 12 dkg vaj vagy margarin
– 1 ek cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 csipet só
Vaníliás puding:
1 csomag vaníliás puding
– fél liter tej
– cukor
– eper lekvár
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: