Töpörtyű krémesen – építsünk melegítőt magunk köré !

2014 szeptember 25. | Szerző: |

Érdekes, ahogyan egyre hűvösebbé válnak a napok, úgy egyre jobban kívánom meg azokat az ételeket, amelyek kissé több kalóriát tartalmaznak, amelyek zsírosabbak, melengetőbbek. Nos, igen, vajon így készül a szervezetünk is tudat alatt a télre? Építi magunk köré a természetes melegítő réteget. Azért okosan! A mozgás is egészségessé tesz, nem hagyhatjuk el, emellett a sok zöldség, ami a krém mellé   is illik, legyen az savanyúság vagy friss paradicsom, paprika.

Szándékosan hagytam ki belőle a fokhagymát vagy vöröshagymát, csípős hozzávalókat, úgy gondolom, aki szeretne, az eszik mellé, így a gyerekek is megeszik.  Mindent az aprítóba helyeztem és start, összeaprítottam. Gyorsan készen van és isteni étel, rozsos kenyérre kenve ettük.

pikáns krém

pikáns krém

 

Amire szükség van hozzá:

– 20-25 dkg töpörtyű

– 1 evőkanál kecsap (lehet csípős is, ha a gyerekek nem esznek belőle)

– 1 evőkanál mustár (púposan)

– 1 evőkanál majonéz

– 1 kiskanál barbecue (Univert használtam, de ez az összetevő elhagyható)

– 1 csipet só

– 1 csipet szerecsendió

– 1 kiskanál pirospaprika

 

 

 

 

lágy, krémes kence

lágy, krémes kence

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!