Töpörtyű krémesen – építsünk melegítőt magunk köré !
2014 szeptember 25. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Érdekes, ahogyan egyre hűvösebbé válnak a napok, úgy egyre jobban kívánom meg azokat az ételeket, amelyek kissé több kalóriát tartalmaznak, amelyek zsírosabbak, melengetőbbek. Nos, igen, vajon így készül a szervezetünk is tudat alatt a télre? Építi magunk köré a természetes melegítő réteget. Azért okosan! A mozgás is egészségessé tesz, nem hagyhatjuk el, emellett a sok zöldség, ami a krém mellé is illik, legyen az savanyúság vagy friss paradicsom, paprika.
Szándékosan hagytam ki belőle a fokhagymát vagy vöröshagymát, csípős hozzávalókat, úgy gondolom, aki szeretne, az eszik mellé, így a gyerekek is megeszik. Mindent az aprítóba helyeztem és start, összeaprítottam. Gyorsan készen van és isteni étel, rozsos kenyérre kenve ettük.
Amire szükség van hozzá:
– 20-25 dkg töpörtyű
– 1 evőkanál kecsap (lehet csípős is, ha a gyerekek nem esznek belőle)
– 1 evőkanál mustár (púposan)
– 1 evőkanál majonéz
– 1 kiskanál barbecue (Univert használtam, de ez az összetevő elhagyható)
– 1 csipet só
– 1 csipet szerecsendió
– 1 kiskanál pirospaprika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: