Töpörtyű krémesen – építsünk melegítőt magunk köré !

Érdekes, ahogyan egyre hűvösebbé válnak a napok, úgy egyre jobban kívánom meg azokat az ételeket, amelyek kissé több kalóriát tartalmaznak, amelyek zsírosabbak, melengetőbbek. Nos, igen, vajon így készül a szervezetünk is tudat alatt a télre? Építi magunk köré a természetes melegítő réteget. Azért okosan! A mozgás is egészségessé tesz, nem hagyhatjuk el, emellett a sok zöldség, ami a krém mellé   is illik, legyen az savanyúság vagy friss paradicsom, paprika.

Szándékosan hagytam ki belőle a fokhagymát vagy vöröshagymát, csípős hozzávalókat, úgy gondolom, aki szeretne, az eszik mellé, így a gyerekek is megeszik.  Mindent az aprítóba helyeztem és start, összeaprítottam. Gyorsan készen van és isteni étel, rozsos kenyérre kenve ettük.

pikáns krém

 

Amire szükség van hozzá:

– 20-25 dkg töpörtyű

– 1 evőkanál kecsap (lehet csípős is, ha a gyerekek nem esznek belőle)

– 1 evőkanál mustár (púposan)

– 1 evőkanál majonéz

– 1 kiskanál barbecue (Univert használtam, de ez az összetevő elhagyható)

– 1 csipet só

– 1 csipet szerecsendió

– 1 kiskanál pirospaprika

 

 

 

 

lágy, krémes kence

 

Címkék:
Tovább a blogra »