A brokkoli és a lazac barátsága – újabb terv, hogy kisgyerekünk megkedvelje a brokkolit
2015 március 4. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Maradék főtt, fél brokkoliból készítettem az alábbi köretet, végtelen egyszerű. Ha frissből készítjük, főzzünk meg sós vízben egy fél brokkolit, annyi vízben, amennyi épp csak ellepi és ha megpuhult (de ne főzzük szét, száránál ellenőrizzük!) akkor szűrőkanállal szedjük tálra, csepegtessük le. Jénait kókuszolajjal vékonyan kikentem és beletettem a brokkoli rózsákat, mellé két natúr szelet lazacot. Igen, nem fűszereztem, az ízéért szeretjük.
Egy kis lábasban 1 evőkanálnyi kókuszolajat felolvasztottam, majd meghintettem egy evőkanál tönköly liszttel és pár percig pirítottam. Azután 1 dl tejjel felöntöttem és kézi habverővel kevertem,amíg sűrű krémmé nem vált. Nos, ő a besamel egyik változata. Belereszeltem a sajtot és elkevertem. Ezt a sajtmártást öntöttem a brokkolira. Az egész jénait betoltam a sütőbe és úgy 25 percig sütöttem 180 fokon, de érdemes benézni rájuk. Egyszerű és ízletes és a legnagyobb siker ugye, hogy megeszi a kisfiam!
Amire szükség van:
– 20 dkg lazacszelet
– fél fej brokkoli
– kókuszolaj
– 1 dl tej
– 1 ek.tönköly liszt
– 5 dkg sajt (Trappistát használtam)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: