Bivalymozzarellás madársaláta – hogy csinosak maradjunk
2015 március 4. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Ez egy roppant egyszerű és gyors saláta, feltétele annyi, hogy a hozzávalók legyenek a hűtőnkben. 🙂 A bivalymozzarellát a Tescóban vettem, Olaszországból érkezett hozzánk, erős ízű, lágy sajt, máskor is venni fogok belőle. Azért nem összehasonlítható, sőt, egy napon sem említhető a tehéntejből készült változattal. A bivalytejből készült, az a finom, ha tehetitek, azt vegyétek. 3 szeletet tettem egy adagba, ami azt jelenti, hogy ebből az adagból 2 ember jól lakhat. Mi 3-an laktunk jól.
Egy halom madársalátát tettem a tányérra, pár szem koktélparadicsomot feleztem és rendeztem el gusztusosan, azután meglocsoltam pár kanál igazi zamatos Görög olívaolajjal, citromlével, és most apróra vágott petrezselyemmel. Ráhelyeztem pár szelet mozzarellát és pirított tönkölykenyérrel tálaltam.
Amire szükséged lehet:
– Bivalymozzarella ( 25 dkg-os gömb volt)
– 3-4 koktélparadicsom
– madársaláta ( 1 maroknyit használtam el a csomagból)
– 4-5 ek. olívaolaj
– 2-3 szál petrezselyem
– 1 kk. citromlé
– tönköly kenyérszelet
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: