Brokkolikrémleves mini tortellinivel – avagy hogyan tegyük kívánatossá gyermekeink számára a brokkolit?
2015 március 4. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Maradnék még azon a vonalon, hogy igenis maradjunk csinosak, vagy törekedjünk legalább arra, hogy mire eljön a várva várt tavasz és mindenfelé színek és virágillatok kavalkádját érezni-látni, mi is kívánatosak legyünk, hiszen lekerülnek a kabátok, lengébbé válnak a ruhák, és büszkén, ragyogóan vonulhassunk végig az utcán.
Ezért is gondoltam, hogy a brokkoliból varázsolok egyelőre kívánatost. Ettem már rakottan és rántva is, de levesként még nem igazán. Feltettem főzni sós vízben egy egész fej brokkolit, – épp csak ellepje – és amikor a szára is puhává varázsolódott ( ne főzzük szét!), akkor kiszedtem a felét tányérra, – amiből más fog készülni – a többit pedig hagytam úszkálni, őröltem rá szerecsendiót, tettem bele tejfölt, és botmixerrel turmixoltam, amíg csak pár kisebb darab maradt benne.
Találtam a kamrában régóta ott csücsülő szomorkodó száraz mini sajtos tortellinit. Vettem egyszer régebben, hogy na majd jó lesz levesbetétnek, de tessék, most jött el az ideje! Jó sokáig főtt, 20 percig is, mire a belseje is puha lett. Nem vagyok híve a tartósítószeres dolgoknak, ritkán, nagyon-nagyon ritkán használok ilyesmit. Gyermekcsalogatónak viszont nagyon bevált 1 tészta és vele lé, hipp-hopp el is fogyott a leves a tányérkából.
Petrezselyemmel tálaltam a levest.
Amire szükség lesz:
– 1 fej brokkoli (felét használtam fel a leveshez)
– 2 ek.tejföl
– őrölt szerecsendió ízlés szerint
– só
– tésztabetét, én sajtos mini tortellinit használtam
– pár szál petrezselyem apróra vágva
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: