Tekercsek és vitaminok – avagy, amikor nagyon kreatív lettem az éhségtől
2015 március 18. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Egyszerűen csak éhes lettem, ennyire egyszerű, és mint kiderült kreatívvá is tesz. A saláta addiktív, óvatosan!
Egy negyed káposztát lereszeltem, mehetett rá egy szép nagy sárgarépa, – ugyancsak reszelve – és egy alma héjastul lereszelve. Természetesen mindent megmostam, megpucoltam, amit szükséges. Semmit nem kevergettem, egy kanál majonézt, fél kanál mustárt, sót szórtam rá és balzsamecetet permeteztem rá. Összeforgattam. Szaftos lesz, mesés! Apróra vágott petrezselyemmel hintettem meg. Félretettem pihenni.
Egy tálban a tojásokat felvertem a zabpehely liszttel, sóval, vízzel és zsiradékkal kikent, felforrósított palacsintasütőbe öntöttem. Kis lángon sütni kezdtem, szezámmagot szórtam rá. Pár perc múltán átfordítottam, amikor színt kapott kivettem. Reszeltem rá sajtot, morzsoltam rá túrót és feltekertem, szeleteltem.
Bármit lehet tenni a bárminek nevezhető palacsintánkba. Legközelebb spenótot, sajtot, főtt tojást fogok, de akik a húst szeretik, hát pakolják meg azzal. Vagy fűszerezhetjük a tojást curryvel, köménnyel, bármivel, amit szeretünk. Hajrá, próbálkozzatok!
Amire szükségetek lesz ( 3-4 személy):
– negyed fej fehér káposzta
– 1 szép szál sárgarépa
– 1 közepes alma
– 1 ek. majonéz
– 1 tk. mustár
– 1 kk. balzsamecet
– só
Palacsintához ( 1 db) :
– 2 db tojás
– 1 ek. zabpehely liszt
– só
– 1 kk. kókusz olaj
– 2 dkg sajt
– 2 dkg túró
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: