Fűszeres karfiolpogácsák zöldcitrommal bolondítva – avagy, amikor egyik boltban sem találsz cukkinit és felmegy a pumpa benned

 

Reggel, mintha állapotos lennék, tört rám, hogy cukkini puffancsot akarok enni!!! Na, de amikor már  a második ABC-ben sem volt – kedvencem volt az ‘olyat nem tartunk’ – dühösen a karfiolért nyúltam és mire  a pénztárhoz értem, kezdett körvonalazódni, mit is szeretnék enni, és élt emlékeimben egy recept….

 

A karfiolt rózsáira szedtem és vízbe tettem, – jobb a békesség – ha lakója van, másszon ki és keressen más lakhelyet magának alapon. A felét használtam fel, ami úgy 20-25 dkg lehetett. A másik feléből üvegtésztás leves készül majd.

A karfiol rózsáit megfőztem, de szúrjatok néha bele ellenőrzésképpen villát, hogy ne főjjön szét nagyon. Amikor már belement a villa, akkor kiszedtem, hagytam szűrőben lecsepegni. Spenótot olvasztottam ki és lecsepegtettem. (a kertünkben termett)

A karfiolt villával széttörtem-nyomkodtam, belekevertem a spenótot feldarabolt formában, tojásokat ütöttem bele és a többi hozzávalóval alaposan elkevertem.

Serpenyőben zsiradékot olvasztottam és evőkanállal beleszaggattam a masszát, itt-ott igazítgatva-formálva. Oldalanként pár perc elég, szép barnás-piros színt kapjon, kis lángon sütöttem. Úgy 8 darab pogácsám lett.

Zöld citrommal, paradicsommal tálaltam, de korianderrel is el tudtam volna képzelni még  a masszát vagy marék parmezánnal akár. Könnyű finomság, diétába is illeszthető.

 

Amire szükséged lesz:

Címkék: ,
Tovább a blogra »