Füstölt halkrémmel töltött bagettek coleslawval – ünnep csempészés a hétköznapba
2017 január 6. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Imádom a halat. Kívánom naponta, de sajnos, részben nehéz frissen beszerezni, az ára hááát, elég magas, és azt sem hiszem, hogy a családom őrülten ugrándozna boldogságában, ha minden egyes nap az asztalra tenném. Ezt a változatot múlt évben találtam ki, kedvelik.
A halról lehúztam a bőrét és kézzel szétmarcangoltam, tálba tettem a többi hozzávalóval együtt és krémmé kevertem óvatosan. Én most ezt a krémet hagytam állni pár órát, de azonnal is tölthető a kenyérbe.
A saláta nem a klasszikus coleslaw, ez simán alakítható ízlés szerint, vagy aszerint, hogy mi van a kamrában. Most ezek a zöldségek voltak és azért a káposzta az alap, az alma az édesítés savanyítás miatt számomra fontos, a répa meg nagyon jól összehozza az ízeket.
Lereszeltem mindet mosás, tisztítás után, átforgattam a kezemmel és besóztam. Én nem külön keverem ki a krémet, hanem rápakolászom a zöldségekre a majonézt, sajtkrémet vagy tejfölt, ami van otthon, ha nem készültem célirányosan. De majonéz és tejföl az állandóan van feltöltve a hűtőben, mert az én gyerekeim ezeket eszik sajnos a legsűrűbben. Néha belázadok és nem veszek majonézt, hagyom, hogy pótolják mással, gonosz anya vagyok 🙂
Összeforgatom az egészet többször, hagy vonja be a reszeléket mindenhol a sok finomság, és hűtőbe teszem, jót tesz neki, ha áll.
A halkrémet a hosszában végigvágott, szétnyitogatott bagettbe töltöttem. Én 3 kisebbe tettem, de simán 4-be is mehetett volna, gazdagon megpakolom a hallal a bagetteket. Alufóliára teszem egyenként őket, 1-1 evőkanálnyi olívaolajjal meglocsolom és kicsit ráhajtom a fóliát, nem csomagolom be teljesen.
180 fokos sütőbe teszem és úgy 15 perc alatt megsütöm. Szeretjük, ha ropogós, de azért ne süljön túl, amikor pirulni kezd a krém, akkor szoktam kiszedni. Tegnap kissé túlsült, de meglepett minket az első idei hatalmas hópelyhekben hulló csoda, így felöltöztünk gyorsan és kirohantunk hógolyózni, hóangyalt készíteni és fázni. A hó szépít, mosolyogtat és boldoggá tesz, biztosan.
Amire szükséged lesz:
(5en jól laktunk belőle)
Halkrém:
- egy csomag füstölt hal (Aldiban vettem,makréla, de lazac is jó vagy bármelyik amelyik ízlik )
- 2 bő ek.
- 2 bő ek. sajtkrém (maradék mascarponét tettem bele)
- pici só (mert a hal elég sós)
- 1 bő ek. tejföl
- 1 kk. mustár
- csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
- 2 kk. oreganó
- 1 ek. majonéz
- nagy marék sajt (nálam most trappista volt a hűtőben, de jó ementáli, cheddar…)
- nagy marék parmezán sajt
- 2-3 ek. olívaolaj
Töltendő kenyér:
– 3 db bagett (Aldiban vettem kisebbeket, magvasat)
Coleslaw:
- fehér káposzta (egy 15-20 dkg-os maradékot találtam a hűtőben)
- 2 db kisebb sárgarépa
- 1 nagy db alma (mosás után héjastul reszelem bele)
- 1-2 ek. reszelt lilahagyma
- 1 ek. mézes balzsamecet (sima is kiváló)
- 2-3 ek. majonéz
- 1 ek.tejföl és mascarpone (ezek voltak itthon, de kiváló sűrű joghurt is akár)
- só
- fehér bors
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: