Füstölt halkrémmel töltött bagettek coleslawval – ünnep csempészés a hétköznapba

Imádom a halat. Kívánom naponta, de sajnos, részben nehéz frissen beszerezni, az ára hááát, elég magas, és azt sem hiszem, hogy a családom őrülten ugrándozna boldogságában, ha minden egyes nap az asztalra tenném. Ezt a változatot múlt évben találtam ki, kedvelik.

 

A halról lehúztam a bőrét és kézzel szétmarcangoltam, tálba tettem a többi hozzávalóval együtt és krémmé kevertem óvatosan. Én most ezt a krémet hagytam állni pár órát, de azonnal is tölthető a kenyérbe.

A saláta nem a klasszikus coleslaw, ez simán alakítható ízlés szerint, vagy aszerint, hogy mi van a kamrában. Most ezek a zöldségek voltak és azért  a káposzta az alap, az alma az édesítés savanyítás miatt számomra fontos, a répa meg nagyon jól összehozza az ízeket.

Lereszeltem mindet mosás, tisztítás után, átforgattam a kezemmel és besóztam. Én nem külön keverem ki a krémet, hanem rápakolászom a zöldségekre a  majonézt, sajtkrémet vagy tejfölt, ami van otthon, ha nem készültem célirányosan. De majonéz és tejföl az állandóan van feltöltve a hűtőben, mert az én gyerekeim ezeket eszik sajnos a legsűrűbben. Néha belázadok és nem veszek majonézt, hagyom, hogy pótolják mással, gonosz anya vagyok 🙂

Összeforgatom az egészet többször, hagy vonja be a reszeléket mindenhol a sok finomság, és hűtőbe teszem, jót tesz neki, ha áll.

A halkrémet a hosszában végigvágott, szétnyitogatott bagettbe töltöttem. Én 3 kisebbe tettem, de simán 4-be is mehetett volna, gazdagon megpakolom a hallal a bagetteket. Alufóliára teszem egyenként őket, 1-1 evőkanálnyi olívaolajjal meglocsolom és kicsit ráhajtom a fóliát, nem csomagolom be teljesen.

180 fokos sütőbe teszem és úgy 15 perc alatt megsütöm. Szeretjük, ha ropogós, de azért ne süljön túl, amikor pirulni kezd a krém, akkor szoktam kiszedni. Tegnap kissé túlsült, de meglepett minket az első idei hatalmas hópelyhekben hulló csoda, így felöltöztünk gyorsan és kirohantunk hógolyózni, hóangyalt készíteni és fázni. A hó szépít, mosolyogtat és boldoggá tesz, biztosan.

 

Amire szükséged lesz:

(5en jól laktunk belőle)

Halkrém:

Töltendő kenyér:

– 3 db bagett (Aldiban vettem kisebbeket, magvasat)

Coleslaw:

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »