Korianderes tök tócsni, kakukkfüves, grillezett sárgarépával, mártással – amikor a gyorsaság a fő szempont

A nyári melegben sokszor vágyunk könnyű ételekre, és leginkább arra, hogy ne kelljen órákat a konyhában tölteni. Előkészítés, sütés vagy főzés és menekülhessünk vissza a hűsbe, akár a tornácra egy finom kávéra. Ezért is kedvelem ezt az ételt, pillanatok alatt az asztalra varázsolható!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tököt megpucoltam mosás után, és eltávolítottam a magjait, lereszeltem. Egy tálban besóztam, és hagytam pihenni.

Megpucoltam a zsenge kis répákat, feldaraboltam, megsimogattam őket olívaolajjal, rámorzsoltam a kertünkből szedett kakukkfüvet és tepsibe halmoztam úgy, hogy ne fedjék egymást. Bedugtam a sütőbe, 175 fokon sütöttem pirulásig.

Visszatértem a tökhöz, kinyomkodtam a levét, tálba halmoztam, szórtam rá zsemlemorzsát, lisztet és ráütöttem a tojásokat. A legvégén a fűszereket szórtam rá, a fokhagymát préselve kanalaztam a masszához. A koriandert leveleire csipkedtem és apróra vágtam. (petrezselyem is kiváló hozzá)

Amikor van itthon sajt, reszelek bele egy hatalmas maroknyit, ez lehet Cheddar vagy Parmezan akár!

Olívaolajat melegítettem egy teflon serpenyőben, és kanállal kis halmokat csúsztattam bele a masszából, eligazgattam kerek formára, és pirulásig sütöttem közepes lángon. Lapáttal fordítottam.

Mártással ettük, sima majonézes-tejfölössel tálaltam.

 

 

 

 

 

Amire szükséged lesz:

 

 

 

 

Körethez szükséged lesz:

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »