Tonhalas-avokádós saláta – avagy éjjeli dorbézoláshoz jól jön egy kis sós finomság
2017 július 3. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Történt ugyanis, hogy drága barátainkat invitáltuk egy kis lazításra és ünneplésre, mert a Nagyfiam leérettségizett, nem is akármilyen eredménnyel! Gondoltam, ne akkor álljunk neki szendvicset vagy bármit összedobni, amikor kissé belassul a rendszer, gyorsan összedobtam egy tipikus könnyű, nyári salátát, – ami lehetne akár a bruschetta testvére is – erről majd később mesélek. Végtelenül egyszerű, mindent kicsire összevágunk, tálba halmozzuk, ráfacsarunk egy fél citromot, – ami lehet zöld is, – pár evőkanál olívaolajat löttyintünk rá, sózzuk, akár borsozzuk – amit én elfelejtettem, – és frissen pirított kenyérrel tálaljuk nagyon gyorsan az éhes csapatnak. A fotó most távolról sem sikerült minőséginek, mert éjjel készítettem. Amire szükséged lesz hozzá:- 1 nagy zöld uborka
- 1 érett avokádó
- 1 nagy fej lilahagyma
- sós lében érlelt tonhal (konzervből készítettem)
- csokor petrezselyem (korianderrel is kiváló)
- fél citrom leve (zöld is lehet)
- 3-4 ek.olívaolaj
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: