A szűzpecsenyét lehártyáztam, ujjnyi vastag szeletekre vágtam, majd megszórtam a fűszerekkel, amiket én mozsárban zúztam össze. A húst betettem pihenni a hűtőbe, de korábban is előkészíthetjük, akár 1 nappal az étel elkészítése előtt, hogy jól összeérjenek az ízek.
Majd fogjuk a hagymát és égessük szénné, kint parolázzunk a tornácon a kávénkkal, de ez el is hagyható. 🙂 Utána fogjunk egy teflont és pároljunk benne újra hagymát, amire már figyelünk. A megmosott, feldarabolt zöldségeket, kicsit pihentessük a hagymán, kevergessük közepes lángon. Felöntöttem vízzel, amennyi ellepi, és az összemorzsolt fűszereket is tegyük bele, főzzük puhára szép lassan.
Ha megfőttek, botmixerrel pépesítsük és tegyük bele a tejfölt, mustárt, citromlevet és tárkonyt. Kóstoljuk meg!! Pótoljuk szájunk íze szerint akár tejföllel, fűszerrel, ami nekünk hiányzik belőle. Nekem például túl zeller-domináns íze volt, ami bántott, így főztem egy sárgarépát és beleturmixoltam. (túl nagy zellert tettem bele, az alul megadott hozzávalóknál azért írtam 2 db répát)
Nekifogtam a zsemlegombócoknak. A széttépkedett zsemlét a tejjel meglocsoltam, és a tojásokat felverve ráöntöttem. Apróra vágott hagymával, petrezselyemmel ízesítettem, maroknyi majorannával, pépesre zúzott fokhagymával. Annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy azért lágy maradjon a tészta, de szépen összeálljon.
A muffin sütőformát kivajaztam és meghintettem zsemlemorzsával. Ebbe kanalaztam bele a masszából. 180 fokon sütöttem. Amikor ropogósra sült, akkor vettem ki a sütőből.
Amíg sült a zsemlegombóc, addig meggrilleztem a kis hússzeleteket, előtte szépen bekentem olívaolajjal vékonyan. Gyönyörű csíkos kabátot kaptak a grillezőtől. (Ikeában kapható lecsatolható nyeles típusú, sütőbe is tehető így )
Egy hatalmas tálon körberendezgettem a forró sült zsemlegombócokat, a közepére öntöttem a mártást és ráhalmoztam a guszta kis szűz szeleteket. Rozmaringgal díszítettem.
Amire szükséged lesz hozzá:
Mártáshoz:
Zsemlegombóchoz: