Gofri, mint retro csók

2014 június 2. | Szerző: |

Újabb vasárnap délután, amikor sok-sok pici szempár néz rám kérdőn, hogy akkor most mi lesz, mert nem nagyon találnak édességet. Ah mi is legyen, amikor az embernek nem nagyon van kedve semmihez ? Lapozgatok jobbra-balra, előre-hátra nna, hát gofri lesz az, a gyors, a finom, az elfeledett. Frissen kifőtt darabos eperlekvárral, vaníliás pudinggal és ami a legfontosabb, pillanatok alatt. Kamrából kibányásztam a sütőt és nekiláttam. Volt örömből szőtt hálás pillantás, eperillatú sóhajtás, baba kacagás és ragacsos simogatás. Hát nem megérte?

A liszteket én összekevertem mindennel, – kivéve a tojás fehérjét – a vajat olvasztva csorgattam bele és nem kímélve, kidolgoztam sima masszává, majd a legvégén kevertem bele lágy, de határozott mozdulatokkal a keményre vert fehérjét.

Pudingot a leírás szerint elkészítettem, az sima ügy szerintem. Volt, hogy emeletesre pakoltam, egy gofri, eper lekvár, rá puding, újabb gofri és így tovább. Elég volt 2-3 darab mindenkinek, kivéve a tizenéves nagyfiamat. Ebből a mennyiségből nálam 11- 12 db lett. A tetejét citromfűvel díszítettem, nagyon szeretem elrágcsálni.

 

 

gofri álom

 

Amire szükséged lesz:

Gofri tésztája:

– 25 dkg liszt (fehér durum és rozslisztet használtam)

– 4 db tojás

– 2.5 dl tej

– 12 dkg vaj vagy margarin

– 1 ek cukor

– 1 csomag vaníliás cukor

– 1  csipet só

 

Vaníliás puding:

1 csomag vaníliás puding

– fél liter tej

– cukor

 

– eper lekvár

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!