Vöröslencse – a titokzatos
2018 március 1. | Szerző: Mónika Csík-Dakó |
Nagyon elhanyagoltan kerül étlapra nálunk a lencse, de nem tudok rájönni miért. Mesebeli a színe, teljesen belesimul az ízlésvilágomba pedig, és ebben a zord hidegben nincs is jobb egy ilyen testet-lelket átmelegítő ételnél. Na és ahogy megláttam a bolt polcán, úgy éreztem annyira szép, kapnia kell egy esélyt.
A színe, mint a lemenő napé egy langyos nyári estén, és szinte percek alatt elkészíthető, szereti a fűszereket, variálható szerintem akár curryvel is, vagy ahogyan én készítettem, babérlevéllel. Jóban van a tejföllel vagy a joghurttal is, és elbír maga mellé egy jó pörköltet vagy csak tükörtojást, de én leginkább magában szeretem. Sokoldalú, ízletes étel.
Amire szükséged lesz hozzá: (min.6 adag)
- 500 g vörös lencse (1 csomag)
- 2 löttyintésnyi olívaolaj (6 ek.)
- 2 csinos fej hagyma
- 4 szép babérlevél
- kb. 1.5 l víz
- ízlés szerint só, bors (fehér borssal fűszereztem)
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 2 tk.mustár (jöhet a pikánsabb is!)
- 5-6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint tejföl, akár joghurt

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: