Megölellek,, hát eljutottál hozzám !
Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád.
Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.
Blogkövetés
Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Angol muffin könnyedén
2014 március 5. | Szerző: Mónika Csík-Dakó
angol muffin
Régóta nézegettem már egy fantasztikus oldalt, lapoztam át az összes receptet, máshová mostanában nem is jártam’, annyira lenyűgözött ‘Nem vagyok mesterszakács ‘ – Alexa Christi költeményeinek gyűjteménye. Itt estem szerelembe az angol muffinnal és bár első sütésre nem sikerült, nem adtam fel. A második sütésnél is sokkot kaptam, hogy amikor kisültek, jajj nagyon ropogósak voltak. Gondoltam levizezem vagy lefedem ruhával, de szépen visszavettem a pulzusból és hagytam, pihenni. Mire az asztalunkra került, puha volt és lyukacsos.
A tészta hozzávalóit összegyúrattam most a gépemmel, – rugalmas, könnyű tésztát kapunk – aztán hagytam 10 percig pihenni. Utána ahogyan a receptben javasolta, átgyúrtam olajos felületen, hagytam 45 percig pihenni. Utána újra gyúrás, 10 perc pihentetés. Aztán kinyújtottam akkorára, hogy 8 cm-es csészével 8 db kis zsemlét ki tudjak szaggatni. Nem tettem zsírpapírt alá, mert kerámia tepsibe pakolásztam a kis muffinjaimat. Hagytam 30 fokos sütőben pihenni, megkelni 40 percet, majd 220 fokon egyik oldalát olyan 10 percig, másikat is enyhe pirulásig sütöttem. Kivettem a tepsit és hagytam kihűlni, puhulni 1-2 órára volt szüksége nélkülem.
Amire szükség van 8-9 db muffinhoz:
– 30 dkg liszt (vegyesen használtam rozsosat és fehéret is)
– 2 dkg élesztő (1 dl langyos vízben, 1 tk. cukorral felfuttatva)
– 1.5 dl víz
– 2 tk só
Belevalók: (ízlés szerint)
– baconszalonna
– tojások
– vastag húsú paprika
– újhagyma
– gouda sajt
– koktél paradicsom
– barbecue szósz
tojás paprikaban
Este bacont pirítottam, tojást sütöttem vastag húsú paprika peremben, újhagymát pucoltam, barbecue szószt szedtek elő a gyerekek, gouda sajtlapocskákat állítottam statra készen. A tojás sárgája kifolyt, ahogy beleharaptunk a muffinba, váó, micsoda ízek !
Szépen megpakoltuk a muffinokat, ki mit kívánt, és szinte pillanatok alatt faltuk fel.
A végén addig merészkedtem, hogy alma szeleteket sütöttem át a szalonna zsírjában, nna ez mennyei volt!
Ehetjük csak zöldségekkel vagy hamburger hússal, akár rántott szelettel vagy egy szelet hallal, amivel csak kívánjuk, ami van otthon !
felfalás előtt a zsemle
Oldal ajánlása emailben
X