Megölellek,, hát eljutottál hozzám !
Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád.
Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.
Blogkövetés
Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Bivalymozzarellás madársaláta – hogy csinosak maradjunk
2015 március 4. | Szerző: Mónika Csík-Dakó
Ez egy roppant egyszerű és gyors saláta, feltétele annyi, hogy a hozzávalók legyenek a hűtőnkben. 🙂 A bivalymozzarellát a Tescóban vettem, Olaszországból érkezett hozzánk, erős ízű, lágy sajt, máskor is venni fogok belőle. Azért nem összehasonlítható, sőt, egy napon sem említhető a tehéntejből készült változattal. A bivalytejből készült, az a finom, ha tehetitek, azt vegyétek. 3 szeletet tettem egy adagba, ami azt jelenti, hogy ebből az adagból 2 ember jól lakhat. Mi 3-an laktunk jól.
Egy halom madársalátát tettem a tányérra, pár szem koktélparadicsomot feleztem és rendeztem el gusztusosan, azután meglocsoltam pár kanál igazi zamatos Görög olívaolajjal, citromlével, és most apróra vágott petrezselyemmel. Ráhelyeztem pár szelet mozzarellát és pirított tönkölykenyérrel tálaltam.
Amire szükséged lehet:
– Bivalymozzarella ( 25 dkg-os gömb volt)
– 3-4 koktélparadicsom
– madársaláta ( 1 maroknyit használtam el a csomagból)
– 4-5 ek. olívaolaj
– 2-3 szál petrezselyem
– 1 kk. citromlé
– tönköly kenyérszelet
Oldal ajánlása emailben
X