Megölellek,, hát eljutottál hozzám !
Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád.
Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.
Blogkövetés
Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Zöldséges nap – főzzünk babásat, nem kizárólag babáknak !
2014 szeptember 25. | Szerző: Mónika Csík-Dakó
Nem volt kedvem a húshoz, így benéztem a kamrába, mit találok, ami húsmentes, de laktató. Találtam Bonduelle zöldborsó konzervet és egy Bonduelle borsó-bébirépásat is. Semmi variálás, feltettem annyi vízben, ami épp ellepi és főztem. Szórtam bele sót és egy kiskanál cukrot is, kevés petrezselymet. Amikor puha lett a borsó,- ami gyorsan megtörtént ugye, mert konzerv, – akkor behabartam. Laktózmentes tejbe gluténmentes lisztet kevertem és zabpehelylisztet. Jól kikavartam és a főzelékbe csorgattam. Gyorsan kell kavarni, nehogy összecsomósodjon.
Van aki először kiegyenlíti a hőt, azaz a főzelék levéből tesz pár kanállal a habarásba, és úgy zuttyantja a főzelékbe, melegen.
Amikor készen lett, besűrűsödött, akkor még egy marék petrezselyemmel ízesítettem. Ne féljetek kóstolni ! és ízesítsétek bátran kedvetekre!
A cukkini lepényekhez lereszeltem egy nagy cukkinit, előtte persze megmostam, megfosztottam a héjától. Ütöttem bele tojást, kapott egy marék petrezselymet, sót, csipet szerecsendiót, 2 kanál gluténmentes lisztet, szójaszószt, zsemlemorzsát is. Zsemlemorzsát még később is kapott, mert eresztette a levét, de ettől ne ijedjetek meg. Belepréseltem egy fokhagymát, ennyi még nem zavaró sem a gyomornak, sem a kisgyerekeknek. Alaposan össze kell keverni, hogy minden finom ízből jusson majd minden lepénybe. Kókuszzsírban sütöttem ki. Teflon serpenyőben 2 evőkanállal felolvasztottam a zsírt és egy nagykanállal halmokat pakolgattam a cukkiniből , eligazgattam a széleit. Mindkét oldalát közepes lángon sütöttem 4-5 percig. Szép aranybarna legyen és egy nagyobb lapáttal fordítottam át, hirtelen mozdulattal. Csodás lesz, ahogyan kívül ropogós, belül krémesebb a lepény.
Amire szükséged lesz:
– 1 konzerv borsó (kis dobozos)
– 1 konzerv bébirépás borsó (de lehet kizárólag csakis borsóból is)
– só
– 1 kiskanál cukor
– 2 evőkanál liszt (gluténmentest használtam és zabpehely lisztet)
– tej 1 dl (laktózmentest használtam)
– 1 marék apróra vágott petrezselyem
Cukkini lepény:
– 1 nagy lereszelt tisztított cukkini ( 30-40 dkg)
– 2 tojás
– petrezselyem
– só
– szerecsendió
– 2 evőkanál liszt
– zsemlemorzsa
– 1 nagy gerezd fokhagyma préselve
– 1 evőkanál szójaszósz
sütéshez kókuszzsír
Oldal ajánlása emailben
X