Ciderrel bódított sütőtök krémleves

2013 november 11. | Szerző:

fűszeres cideres krémleves

fűszeres cideres krémleves

 

Már rettentően untam a mindenhol fellelhető krémleves változatokat, így elkészítettem az alábbit, azt gondolom érdemes kipróbálni. Cidert manapság mindenhol kapni, ebbe a mennyiségbe fél üveggel használtam el, a többit pedig szép lassan elkortyolgattam, amíg főtt a levesem.

A  kanadai tököt már reggel bedobtam megmosva, 4-be darabolva , és hagytam szépen megsülni. Amikor már erősen  éreztem az illatát, akkor foglalkoztam újra az ebédre szánt levessel.

Olívaolajon apróra darabolt fokhagymát pirítottam, beledobtam zsályát és pár percig hagytam őket, hogy körbetáncolják az edényt. Gyorsan belekapartam a megsült tökszeletek belét és 1 percig pirítottam, nyomkodtam, hogy megkedveljék a  fűszerekkel egymást. Sóztam, borsoztam, és felöntöttem zöldséglével (helyettesíthető akár ízvarázsos lével is)

Főztem 15 percig, akkor beleöntöttem a cider felét az üvegből és 1.5 dl tejszínt. Reszeltem bele szerecsendiót, utánsóztam. Botmixerrel beletekertem, és hagytam még 10 percig gyöngyözni.

Közben apróra vágtam kornspitz kiflit (akármilyen kenyérfélével helyettesíthető) és egy evőkanálnyi olívaolajon megpirítottam.

A tányérba szedett levesbe szórtam a helyes kis kockákat és gyorsan ettem, hogy még ropogjanak, mert az valami mesébe illő érzés.

 

Amire szükséged lesz:

– 40 dkg sült tök

– olívaolaj

– 3-4 gerezd fokhagyma

–  1-1.5 dl tejszín

– só

– bors

– szerecsendió

– zsálya

– 1 üveg  alma Cider

 

tálalva a tökleves

tálalva a tökleves

Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!