Brokkoli elbrokkolistalanítatva

2014 február 4. | Szerző:

brok4

 

 

Annyira vágytam valami könnyűre, amit meg is eszek, de mégsem,  mert nem üli meg a hasat és gyorsan el is készül,  hát ebből született az alábbi receptem:

Készítettem egy jó kis besamelt,  – de zabliszttel- azaz 5 dkg vajat felmelegítettem,  és egy evőkanál olívaolajat is löttyintettem bele, megszórtam a liszttel, ( 2 ek.)  1-2 percig pirítottam és szép lassan belekevertem a szobahőmérsékletű tejet kézi habverővel. Megvártam,míg besűrűsödik, levettem a tűzről.  Sóztam, borsoztam és szerecsent reszeltem rá, egy evőkanálnyi parmezánt, 5 dkg mozzarellát , ezután összeforgattam. (pizza mozzarella néven feszít a polcokon)

Előfőztem a  brokkolit csipetnyi szódabikarbónás-sós vízben (előbbi a színe megőrzésében segít), úgy 15 percig főtt.

Vékonyra szeletelt csirkemellett, – de tényleg szinte átlátszósra vágva – bepácoltam kis köménnyel, csipet pirospaprikával, sóval, majorannával és nagy lángon átsütöttem pár perc alatt olívaolajon.

Előszedtem egy szimpi kis jénait,  az aljára löttyintettem olívaolajat, belefektettem a brokkolikat, egészen nagy darabokra hagyva, erre hasaltak a csirkemellek, rájuk a sajtos besamel.  Lehet kényeztetni még sajttal, akár tejföllel.

Sütés, hogy szép piros legyen a teteje !

180 fokon előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül. Rozskenyérrel majszoltuk, mártogattuk,  és olajban eltett nyárízű aszalt paradicsommal.

Napok óta kívántam a brokkolit, pedig nem is a kedvencem. Azt olvastam egyszer valahol, hogy az ember azért kíván meg bizonyos ételeket, mert a bennük lévő vitaminokra áhítozik a szervezete.  Lehet….

Ebben a zöldségben, sok a  folsav, vas, c-vitamin, béta-karotin, kalcium ….és még sorolhatnám. Egyétek, egészséges zöldség !

előfőzve

előfőzve

jénaiban

jénaiban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami szükséges hozzá:

– brokkoli (50 dkg )

– olívaolaj

– tej

– vaj

– sajtok ízlés szerint

– csirkemell ( 30 dkg )

– só, bors, szerecsendió, majoranna

 

tálalva

tálalva

 

 

 

Címkék: ,
Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!