Tortilla Mr.Olivertől – utazzunk gondolatban !
2015 január 5. | Szerző: Mónika Csík-Dakó
Egyik éjszaka a tv kapcsolgatása közben láttam meg, hogy Jamie szinte percek alatt hoz össze egy jó kis vacsorát, – amolyan gyorséttermit, – és mivel a férjem is meglátta, nem volt kérdés, hogy készítenem kell-e.
Valóban gyors és végtelenül egyszerű. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy keverő-dagasztó-habosító-csodagépem, így összegyúrattam vele a tésztát. Amíg pihent, addig előkészültem. Pontosabban instrukciókat osztogathattam a fiamnak, aki felajánlotta a segítségét. Megmosta a zöldségeket,(uborka, paradicsom, kápia paprika) felszeletelte, aztán elkészítette az avokádókrémet. Kikanalazta a belét miután eltávolította a héját, megcsodálta a magját, azután zöld citromot facsart bele, sózta , tejfölt tett bele (joghurt híján) és beledobáltunk még apróra vágott koktélparadicsomot is, 2 db-ot.
Lilahagymát pucolt még a fiam, – majdnem elfelejtettem! – vékonyra felvágta, sóztuk, megpermeteztük balzsamecettel és öntöttünk rá 2 evőkanálnyi olívaolajat. Hagytuk érni.
Találtunk még a hűtőben salátakeveréket is. Mindent csinos kis tálkákba tettünk, hogy ki-ki összeállíthassa a saját tortilláját.
Kb. 1 kg csirkemellet apróra vágtam. Serpenyőben 4-5 evőkanál olívaolajat melegítettem és beleszórtam fűszereket ( ki mit kedvel, akár előre csomagolt csirke fűszerkeveréket is használhatunk hozzá- lelőhely pl. Tesco-Tavaszi csirke fűszersó) Én majorannát, pirospaprikát, sót, szárított zellert, petrezselymet, kakukkfüvet használtam még. A serpenyőt nem tömtem meg hússal, csak hogy kényelmesen elférjenek, több részletben pirítottam át őket közepes lángon, a végén az olajat is a húsokra öntöttem.
A tésztából ( 1 adagból) 6-7 kis gombócot formáztam, majd úgy kb. 15 cm-nyi korongokká nyújtottam és serpenyőben szárazon sütöttem, oldalanként 2-3 percig. Mindenki azt tett bele, amit kívánt. Feltekerték, mint a palacsintát, nagyon élvezetes.
Amiket használtam :
Tészta: ( 2 félét készítettem)
1.adag:
– 25 dkg fehér liszt
– 1.5 dl víz
– 1 kk. só
2.adag:
– 25 dkg liszt ( 15 fehér, 10 kukorica)
– 1.5 dl víz
– só
Avokádómártás:
– 1 érett avokádó
– 1 zöld citrom leve
– só
– fehér bors (opcionális)
– 1 ek. joghurt (nálunk csak tejföl volt otthon)
Hús:
– 1 kg bármilyen hús fűszerezve, kisütve
Zöldségek:
– Tetszőlegesen, amit csak szeretünk, szeleteljük apróra és együk, együk!
(paradicsom – ebben az időszakban a koktélparadicsomnak van íze igazán, paprika, uborka, saláták, fűszernövények)
Bivalymozzarellás madársaláta – hogy csinosak maradjunk
2015 március 4. | Szerző: Mónika Csík-Dakó
Ez egy roppant egyszerű és gyors saláta, feltétele annyi, hogy a hozzávalók legyenek a hűtőnkben. 🙂 A bivalymozzarellát a Tescóban vettem, Olaszországból érkezett hozzánk, erős ízű, lágy sajt, máskor is venni fogok belőle. Azért nem összehasonlítható, sőt, egy napon sem említhető a tehéntejből készült változattal. A bivalytejből készült, az a finom, ha tehetitek, azt vegyétek. 3 szeletet tettem egy adagba, ami azt jelenti, hogy ebből az adagból 2 ember jól lakhat. Mi 3-an laktunk jól.
Egy halom madársalátát tettem a tányérra, pár szem koktélparadicsomot feleztem és rendeztem el gusztusosan, azután meglocsoltam pár kanál igazi zamatos Görög olívaolajjal, citromlével, és most apróra vágott petrezselyemmel. Ráhelyeztem pár szelet mozzarellát és pirított tönkölykenyérrel tálaltam.
Amire szükséged lehet:
– Bivalymozzarella ( 25 dkg-os gömb volt)
– 3-4 koktélparadicsom
– madársaláta ( 1 maroknyit használtam el a csomagból)
– 4-5 ek. olívaolaj
– 2-3 szál petrezselyem
– 1 kk. citromlé
– tönköly kenyérszelet
Oldal ajánlása emailben
X