Megölellek,, hát eljutottál hozzám !
Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád.
Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.
Blogkövetés
Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Quiche – kissé másképp!
2021 február 17. | Szerző: Mónika Csík-Dakó
Egyik éjjel a tv-csatornák között szörfözve akadtam rá az egyik kedvenc szakácsomra, Nadiyara, aki ezt a pitét sütötte, – vagyis hasonlót, – tudtam, hogy majd egyszer kipróbálom.
Tegnap a hűtőnél ácsorogva és bámulva a maradékokat jöttem rá, hogy máris eljött a pillanat a pitére, amikor a vízben úszó burgonyát megláttam, sajtokat, karfiolt. Bár nem ugyanezekkel a hozzávalókkal sütötte, de az nagyon szimpi volt, hogy tulajdonképpen egy ropogós tócsni az alap.
A “tészta”:
Töltelék:
A burgonyákat lereszeltem, szűrőben hagytam lecsepegni és később jól kinyomkodtam belőle a levet, mert akkor nem sül ropogósra, ha túl nedves. Hozzáadtam a fűszereket, minden hozzávalót és bőségesen kivajazott piteformába nyomogattam – egy pohár alját használva nehezékül. Összeállítottam a masszát, mindent egy tálba halmozva kikevertem, kivéve a csirkemellet. Én szétnyomkodtam a karfiolt, hogy eggyé váljon a töltelékkel.
Kóstoljátok meg, mindig kóstoljatok és ízesítsétek saját ízlésvilágotoknak megfelelően! Én például szívem szerint telenyomtam volna gorgonzolával, de hát a többiek nem rajongtak volna! Vagy párolt lilahagymával a tetején! Az a jó ebben az ételben, hogy bármit beletehetsz, amit csak szeretsz, párosíthatsz brokkolit gorgonzolával, vagy brie sajtot kis cseppekben narancshéjas lekvárral, szalámit jalapenoval, sonkát cheddarral, rukkolával, halat kapribogyóval, tényleg bármit! Nagy adag zöld salátával, balzsamecetes-olívaolajosan, mesés ebéd! Egyből azt érezzük, hogy egy kis kockásterítős étteremben ülünk valahol Franciaországban, egy kis eldugott étteremben.
Szóval, az alapot elősütöttem 30 percig 180 fokon, majd átkentem felvert tojással, hogy ne szívja majd magába a nedvességet a masszából és visszatettem a sütőbe 5-10 percre. Kivettem, átkentem vajjal, épp csak megfényesítve, rátépkedtem a grillezett mellet, óvatosan-lassan ráöntöttem a csodás illatos tölteléket, és visszadugtam a sütőbe. A közepe még remegett kissé, amikor kivettem a sütőből, – úgy 40 perc elteltével, – de a hűlés során megdermedt. Érdemes várni vele kicsit, mielőtt megvágjuk, hogy ne folyjon szét.
Igeeen, nehéz kibírni, az illatok belekúsznak az orrunkba, áááá, meglátjátok!
Oldal ajánlása emailben
X