zöldséges tojás, más néven rántotta

2013 szeptember 26. | Szerző:

Szerencsés vagyok, hogy kimegyek a kertbe, és még mindig akad koktélparadicsom és cukkini is. Már reggel éhesen ébredtem, ami igazán nem jellemző rám, de hát ugye nem egyedül élek és ők is éhesek, valamit csak az asztalra kell tennem!

Letépkedtem pár apró paradicsomot, lecsippentettem egy-két  zsenge férfi mutatóujjnyi cukkinit és szaladtam a kis konyhámba izgatottan, hogy na majd ebből, ebből alkotok gyorsan valamit  a korgó pocakjainknak.

Teflon serpenyőt szedtem elő, belelöttyintettem az aranyló olívaolajat és beletettem a megmosott cukkini és paradicsom sereget tetszés szerint feldarabolva. Hagytam szörtyögni kicsit.

cukkinik és paradicsomok

cukkinik és paradicsomok

Nem vártam meg, hogy a paradicsom elússzon, a cukkini pedig tocsogóssá váljon, de színt azt kaptak a közepes lángtól.

Aki puhábban kedveli, hát hagyja, ahogyan szereti enni, ahogyan szimpatikus a szemének, szájának, nincsenek itt szabályok!

Szóóval, amikor szimpatikussá vált a zöldség, akkor kicsit sóztam, kicsi oreganóval hintettem meg és ráütöttem 2 tojást felverve. Átsütöttem, és a legvégén mozzarellát tépkedtem a tetejére, ami szép lassan ráolvadt. Meghintettem édes pirospaprikával, letelepedtünk köré,  rozskenyérrel ettük és töröltük ki a tányért.

 

 

rántotta rozskenyérrel, piros édes paprikával meghintve

rántotta rozskenyérrel, piros édes paprikával meghintve

 

Amire szükség lehet:

– egy közepes cukkini vagy 2 kis ujjnyi darab

– 5-6 koktélparadicsom ( vagy közepes méretűből 1 db)

– olívaolaj

– 2 tojás

– só, pirospaprika

– sajt (én mozzarellát használtam)

Címkék:

Sült zöldségek kalamata dippel

2013 szeptember 26. | Szerző:

sütésre várva

sütésre várva

Mostanában kicsit vágyott a bensőnk a könnyebb ételekre, így ma gondoltam egyet és bedobtam pár – minden otthonban előforduló – zöldséget kis időráfordítással, annál nagyobb sikerrel.

A zöldségeket összedaraboltam, sajnos nem fértek egy kerámia tepsibe, – amihez ragaszkodom, mert ebből minden kicsusszan, nem úgy, mint a gáztepsiből például – így begyömöszöltem egy pizzasütő teflont is mellé.

Szedtem a kertből kakukkfüvet és só társaságában a zöldségekre szórtam. A sózásból a sütőtököt kihagytam. Pár gerezd fokhagymát is beledobáltam és egy egész fejnek lecsippentettem a végét és azt is odabiggyesztettem. Az egészet meglocsoltam 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal és betoltam a sütőbe.

Amikor megsültek, a fokhagymákat érdemes hagyni, mert megsütik az ujjunkat ghrr, nekem sikerült…szóval, kipréseltem a gerezdeket, simán ki lehet nyomni a héjból, összetörtem villával, meglocsoltam az olajjal, belezuttyantottam joghurtot, utánsóztam, bors, 1 ek. kalamatát is beletettem, és kikevertem krémesre. Szerintem simán jó lehet  aprítóval is, botmixerrel is, de nem volt kedvem előszedni, így is tökéletes lett.

1 órát ütöttem 180 fokon, aztán rápörrentettem grillezővel, hogy kapjon egy kis színt, ez plussz 10 percet jelentett még.

Mivel csodálatos őszi nap volt, kint ebédeltünk, a nap sugarai átmelegítették a hátunkat és a lelkünket.

 

 

...és végre megsültek

…és végre megsültek

 

Amire szükséged lesz :

– sütőtök

– hagyma

– krumpli

– sárgarépa

– fokhagyma

– kakukkfű

– só

-olívaolaj

a megsült fokhagyma

a megsült fokhagyma

Dip :

– sült fokhagyma

– olívaolaj (2-3 ek.)

– kalamata (feketebogyó pasta) – elhagyható vagy helyettesíthető apróra vágott olívabogyóval

– joghurt (fél pohár)

– só

– bors

 

a kipréselt fokhagyma

a kipréselt fokhagyma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tálalva

tálalva

 

 

Címkék: ,
Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!