Tekercsek és vitaminok – avagy, amikor nagyon kreatív lettem az éhségtől

2015 március 18. | Szerző:

11074685_10206439426734182_1603155070_n

 

Egyszerűen csak éhes lettem, ennyire egyszerű, és mint kiderült kreatívvá is tesz. A saláta addiktív, óvatosan!

Egy negyed káposztát lereszeltem, mehetett rá egy szép nagy sárgarépa, – ugyancsak reszelve –  és egy alma héjastul lereszelve. Természetesen mindent megmostam, megpucoltam, amit szükséges.  Semmit nem kevergettem, egy kanál majonézt, fél kanál mustárt, sót szórtam rá és balzsamecetet permeteztem rá. Összeforgattam. Szaftos lesz, mesés! Apróra vágott petrezselyemmel hintettem meg. Félretettem pihenni.

Egy tálban a tojásokat felvertem a zabpehely liszttel, sóval, vízzel és zsiradékkal kikent, felforrósított palacsintasütőbe öntöttem. Kis lángon sütni kezdtem, szezámmagot szórtam rá. Pár perc múltán átfordítottam, amikor színt kapott kivettem. Reszeltem rá sajtot, morzsoltam rá túrót és feltekertem, szeleteltem.

Bármit lehet tenni a bárminek nevezhető palacsintánkba. Legközelebb spenótot, sajtot, főtt tojást fogok, de akik a húst szeretik, hát pakolják meg azzal. Vagy fűszerezhetjük a tojást curryvel, köménnyel, bármivel, amit szeretünk. Hajrá, próbálkozzatok!

11075003_10206439427294196_1420997485_n

 

Amire szükségetek lesz ( 3-4 személy):

– negyed fej fehér káposzta

– 1 szép szál sárgarépa

– 1 közepes alma

– 1 ek. majonéz

– 1 tk. mustár

– 1 kk. balzsamecet

– só

 

Palacsintához ( 1 db) :

– 2 db tojás

– 1 ek. zabpehely liszt

– só

– 1 kk. kókusz olaj

– 2 dkg sajt

– 2 dkg túró

 

 

Barna rizses varázslat – ebéd az egészséges életmód jegyében

2014 november 11. | Szerző:

Tegnap este vásárláskor el sem tudom mondani mennyire megkívántam a rizst. Mivel próbálok könnyebb ételeket főzni vagy legalább is egészségesebben, így csakis a barna rizs jöhetett szóba, nos, lankad az kedvem, étvágyam, érdeklődésem. Rossz élményeim vannak a barna rizzsel, mert amikor legelőször próbáltam beiktatni az étkezéseinkbe, borzalom volt, az íze hamu és fűrészporéra hajazott, el sem tudtam képzelni, hogy megegyem valami mellé, csak azt, hogy beledobjam a szemetesbe. Így is lett! Azóta csak néha megnéztem a szép csomagolását. Riceland barna rizsére tettem a voksomat, és beleejtettem a kosaramba fanyalogva, hogy csakazértis kitalálok valamit, hogy összebarátkozzunk! Ma feltettem a polcra, magasra, de vettem friss gombát is, gondoltam összeházasítom őket. Íme:

rizsesbalhe03

 

3 evőkanál olívaolajra dobtam a megtisztított, megmosott (áztatni nem szabad) apró kis kockákra vágott gombát, csipet sóval. Lereszeltem egy szép szál sárgarépát, azt is beletettem, 1-2 evőkanál szójaszószt öntöttem rá, 1 evőkanálnyi balzsamecetet, és hagytam párolódni mindezt úgy 10 percen át. Zsályát szedtem a kertből és  petrezselymet , majd apróra vágtam addig 2 gerezd fokhagymával együtt. Most fagyasztottat használtam, tettem bele spenótot, 5-10 dkg-ot. Hagytam, hogy szépen beházasodjon.

Közben feltettem 1.5 liter vizet és amikor forrni kezdett, sóztam, és most előfőzött barna rizst főztem benne, úgy 45 perc alatt készre.

Visszatértem a zöldségekhez és beledobtam a zsályát, majd a maroknyi petrezselyem felét. A fokhagymát is belekapartam a vágódeszkámról, amit próbáltam a legapróbbra feldarabolni. Kicsit hagytam sisteregni. 2-3 evőkanál tejet löttyintettem hozzá, hogy ne száradjon ki, legközelebb bort fogok. Fetát morzsoltam bele, hagytam beleolvadni, majd még kapott egy kis szójaszószt, sót és újra egy kis petrezselymet. Mehet bele bors is. Gyorsan készen lett, összeforgattam a rizzsel, meghintettem a maradék petrezselyemmel  és melegen ettük. A legnagyobb dicséret egyelőre az, ámultam-bámultam is, hogy a kisfiam – aki majdnem 3 éves – megette !

rizsesbalhe01

 

Diétára fogott kedves Barátunknak ajánlom, és kívánok mielőbbi gyors javulást Csabikánk !

 

ami szükséges hozzá.

–  barna rizs (125g-ot használtam)

– olívaolaj

– 30 dkg gomba

– 5-10 dkg spenót

– 5 dkg feta sajt

– 1 szál közepes répa

– 2-3-4 szójaszósz (ízlés szerint)

– balzsamecet (ízlés szerint, de el is maradhat)

– 2 gerezd fokhagyma

– 4-5 levél zsálya

– maréknyi petrezselyem

– só

– bors

– 2-3 ek. tej

Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!