Sajtgolyó – a kellemes

2014 június 20. | Szerző:

 

photo2

Már mindenhonnan ez folyt, mondhatnám, de csak a neten, mert a  lényeg, hogy meglepő,  nem folyt szét, krémes volt, lágy, isteni és gyors. Mert már utóbbi tulajdonság főbb szemponttá válik rohanó világunkban. Sajnos tényleg így van.

A  sok éhes száj mihamarabb ennivalót várt az asztalra, így gyorsan lereszeltem a sajtot, tojások rá, kis liszt, kevés maradék tört burgonya és golyókká gömbölygetve a forró olajba tettem, ami félig lepte el. Uh, rémisztő volt, először megpuhultak, de alul pirultak, nna , gondoltam valamiért nem sikerült, vagy nem volt egészen forró az olaj vagy sokat pakolásztam bele a gömbökből….megfordítottam mindent, ekkor még elég lágyak voltak. aztán egyszer csak szépen átsültek, formájuk megmaradt és már szedtem is ki mindet.

Saláta közé pakolásztam őket, ami állt finom apró paradicsomból, uborkából, lilahagymából, vegyes salátából, kis oregánóval hintve, olívaolajjal meglocsolva. Pillanatok alatt elkészült a vacsora é élvezettel falta a családom.

 

Amire szükséged lehet ( 4 személyre)

– 40 dkg sajt (trappistát használtam) lereszelve

– 2 tojás

– 1 és fél ek. zabpehely liszt (bármilyen más fajtával is kiváló)

– 2 ek.maradék tört burgonya (elhagyható)

 

 

photo1

 

Címkék: ,
Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!