Megölellek,, hát eljutottál hozzám !
Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád.
Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.
Blogkövetés
Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Turmix – az energiát ontó
2013 december 17. | Szerző: Mónika Csík-Dakó
turmix kicsiknek és nagyoknak
Néha megkívánom reggeli pótlásra vagy tízóraira a turmixot. A variációk tárháza végtelen, attól függően ki mit szeret. Magvakat is szórhatunk bele, imádom ahogyan a lenmag csörögve-suhanva elmerül a habokban, a szezámmag már kinézetre is mesébe illő, vagy a jeges gyümölcs tömbből apró magok bukkannak elő, a zabpehely krémesíti, a pirított dió vagy mandula pikánssá teszi, ráadásul egészséges, még diétába is beilleszthető, milyen szuper egy nehéz ünnepi menüsoros nap másnap reggelén !
A banánnal csínján bánok, személyenként max. felet szoktam beletenni, de ha kényeztetni szeretnénk magunkat, tegyünk bele annyit, amennyit szeretnénk, nincsenek itt írott szabályok ! Előfordul, hogy csak eperrel készítem vagy csak kizárólag egy banánnal és áfonyával, bármivel lehet. Édesítésre a banánt használom, ha nincsen, akkor egy evőkanálnyi nyírfacukrot javaslok vagy mézet.
Öntsünk mindent egy magas falú edénybe és turmixoljuk 2-3 percig.
A mai turmixomhoz használtam:
– fél banán
– 2dl tej (laktózmentes is megfelelő v házi)
– 1 ek.joghurt
– 5 dkg piros vegyes gyümölcs (fagyasztott )
– csipetnyi fahéj
– 1 ek. zabpehely
– 1 ek. lenmag
– 1 ek. rozspehely
Oldal ajánlása emailben
X